Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een gynaecomastie operatie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een gynaecomastie operatie is een ingreep voor borstreductie voor mannen. Dit kan wenselijk zijn als er een grote hoeveelheid borst- en/of vetweefsel aanwezig is. Een gynaecomastie operatie wordt ook wel borstreductie genoemd. Met behulp van liposuctie wordt de borstkas in model gebracht.

Hoe ontstaat gynaecomastie?

Gynaecomastie, oftewel borstvorming, kan door tal van oorzaken ontstaan. Hoewel men vaak denkt dat dat komt door een ongezond eetpatroon, is dat zeker niet altijd de (hoofd)oorzaak. Integendeel zelfs. Onder meer erfelijke bepaling, bepaald medicijngebruik en hormoonschommelingen zijn meestal de oorzaak. Borstvorming gebeurt vaak op latere leeftijd.

Opzwellen van de borstklieren

Als iemand last heeft van gynaecomastie dan wil dat zeggen dat de borstklieren opgezwollen zijn. Dat gebeurt overigens niet altijd op latere leeftijd, want ook in de pubertijd kunnen jongens hier last van krijgen als gevolg van hormoonschommelingen. Op jonge leeftijd trekt het in veel gevallen vanzelf nog weg. Indien je ouder bent dan 35 jaar dan is het vaak blijvend. In dat geval biedt een gynaecomastie operatie uitkomt.

Hoe gaat een gynaecomastie operatie in zijn werk?

Tijdens de gynaecomastie operatie wordt de borstkas weer in een ‘mannelijk borstkas’ model gebracht. Dat wordt onder meer gedaan door het weghalen van vet middels liposuctie. Optioneel kunnen ook de tepels verplaatst worden. Hoe dat precies in zijn werk gaat hangt af van de vorm van de huidige borstkas. Meestal wordt de gynaecomastie operatie gedaan onder algemene verdoving en neemt die zo’n 90 minuten in beslag. Daarna wordt er een speciaal verband aangelegd over de borstkas.

Hoelang herstellen van gynaecomastie operatie?

De eerste drie weken (minimaal) mag je geen zware activiteiten mag doen. Meestal ervaart men wat lichte pijn na de ingreep, waarbij een pijnstiller vaak voldoende verlichting geeft. Enkele dagen rusten en een week niet werken is aanbevolen. Je krijgt bij een goede kliniek altijd duidelijke instructies voor nazorg mee. Zo moet je vlak na de gynaecomastie operatie onder meer oppassen met jezelf wassen en douchen.

Waar kun je een gynaecomastie operatie laten doen?

Er zijn verschillende klinieken waar je een gynaecomastie operatie kunt laten doen. Een bekende en erkende veilige kliniek is Wellness Kliniek België in Genk. Het ligt op een klein half uurtje van de Nederlandse grens af en is goed bereikbaar vanuit zowel Nederland als België. Hier ontvang je de juiste voorzorg, kies je voor ervaren chirurgen en krijg je tevens de beste nazorg met duidelijke instructies. De tarieven zijn scherp en all-in. Doordat Wellness Kliniek jaarlijks veel operaties uitvoert kunnen zij schaalvoordeel bieden.

Zijn sporten en gezond eten een alternatief voor een gynaecomastie operatie?

Wil je liever geen operatie voor gynaecomastie en vraag je je af of gezond eten en/of sporten ook uitkomst bieden? Het antwoord is dat dat soms (deels) kan helpen, maar niet altijd. Als er veel vet aanwezig is op de borstkas dan doet het vaak iets af om een calorietekort te creëren en meer spieren te kweken in de borstkas. Dit is echter een langdurig proces dat niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Ieder lichaam is immers anders en soms zorgen de hormonen ervoor dat de borstvorming aanwezig blijft, ook al is de rest van het lichaam wel in verhouding. Iets waar je dus niet altijd iets aan kunt doen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: