Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een gezonde lunch

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat versta jij onder een gezonde lunch? Iedereen kan daar een eigen mening over hebben. Een evenwichtige lunch moet de juiste combinatie van macronutriënten en micronutriënten bevatten om aan de behoeften van je lichaam te voldoen. Een gezonde lunch is dus meer dan alleen een maaltijd om de honger te stillen. Het is een kans om je lichaam te voeden met de juiste voedingsstoffen en energie te leveren voor de rest van de dag. Kies daarom bewust voor gezonde voedingsmiddelen, zoals groente, vezels, zuivel en fruit. Een lunch is voor iedereen belangrijk, je hebt namelijk voedingsstoffen nodig waar je energie uit kan halen voor de rest van de middag. Het is dan sowieso een aanrader als je tijdens je lunch ook nog eens groenten gaat eten, waarom? Omdat je dan eenvoudiger de 250 gram groenten per dag binnen gaat krijgen.

Wat voor lunch wil jij?

Je hebt de tijd om na te gaan wat voor lunch je wil, ga dan ook eens kijken naar Lunch.nl. Het is goed als je gaat variëren. Je zou eens kunnen denken aan bruin of volkorenbrood. Dit is goed omdat er veel vezels inzitten en dan krijg je ook sneller en langer een verzadigd gevoel. Het zit ook vol met koolhydraten en eiwitten, vezels en mineralen en vitaminen B. Precies wat jij dus goed kunt gebruiken. Op je brood smeer je dan halvarine of zachte margarine, dit vanwege de gezonde vetten en voor de vitamine A en D die je nodig hebt. Je beleg kan dan bestaan uit 30+ kaas of 100% pindakaas of misschien wel ei of vis. Groenten en fruit kunnen uiteraard ook! Eet dan nog een stuk groenten of fruit, zoals komkommer, tomaat of wat anders wat je lekker vindt. Woon of werk jij in de omgeving van Amstelveen? Dan is een lunch laten bezorgen in Amstelveen een goed idee.

Lunchen zonder brood ook gezond?

Je zou ook gezond kunnen lunchen zonder brood te nuttigen. Je zou dan kunnen denken aan een salade, dan kies je volop groenten en fruit. Soep uit eigen keuken kan ook een goede optie zijn of denk aan een warme maaltijd als lunch of net wat er uitkomt. Tegenwoordig laten veel mensen het op het werk bezorgen, zo kun je er ook een gewoonte van maken om met je collega´s samen te eten. Even weg van het werk, gewoon even wat neutrale gesprekken en dan na het eten weer fris aan de gang. Het is ook goed voor de sociale contacten en je leert elkaar ook op een andere manier, dan alleen het werk, kennen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: