Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een flexwerkplek

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Het is helemaal hot om op dit moment je werk te verrichten vanaf een flexwerkplek, maar wat houdt een flexwerkplek precies in en waarom zijn er zoveel thuiswerkende mensen die graag zo nu en dan op een flexwerkplek hun werk willen uitvoeren? Hieronder de betekenis van een flexwerkplek.

Wat is een flexwerkplek?

Een flexwerkplek is een samenvoeging van flexwerken en een werkplek. Het betekent eigenlijk gewoon het uitvoeren van je werk op een externe locatie, zoals een leegstaand kantoor, flexwerkplek of een lunchtentje of barretje bij jou in de buurt die flexwerkplekken faciliteert. Tegenwoordig zijn er vrijwel in elke stad meerdere flexwerkplekken te vinden. Op Flexwerkplek.nl kun je kijken waar er bij jou in de buurt mogelijkheden zijn om te flexwerken. Bij de ene locatie kun je per dagdeel een bureau huren, bij de andere locatie kun je gebruik maken van een strippenkaart of per week/maand betalen. Ook zijn er flexlocaties die kleine ruimtes aanbiedt, waar je je werk kunt uitvoeren in je eigen kantoortje.

Een ander voordeel van flexwerkplekken is dat hier vaak andere werkenden zitten die ook op zoek zijn naar een inspirerende omgeving om hun werk te verrichten. Zo kun je wellicht ook gebruik maken van elkaars expertise of gewoon lekker netwerken en nieuwe mensen ontmoeten. Vaak is er op de flexwerkplekken die gefaciliteerd worden ook mogelijkheden om borrels bij te wonen of gewoon lekker te socializen tijdens een netwerkevent.

Wellicht is dit ook in jouw stad mogelijk. Woon je bijvoorbeeld in Rotterdam? Zoek dan op werkplekken in Rotterdam om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het huren van een flexplek in je eigen omgeving. Ook als je zelf een leegstaand kantoorpand hebt of een andere locatie met lege ruimtes is het mogelijk om mensen een flexplek aan te bieden. Je hebt diverse online aanbieders die jouw locatie toe kunnen voegen aan het online aanbod in de stad voor een flexwerkplek. Zo help je andere mensen met het kunnen werken in een andere omgeving dan de thuisomgeving, wat voor de afwisseling wel eens heel fijn kan zijn en kan zorgen voor nieuwe ideeën en inspiratie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: