Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een ergonomische werkplek

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Waar denk je aan bij een ergonomische werkplek? Denk je dan ook aan een ergonomische bureaustoel kopen? Het is wel van belang om daar ook aan te denken. Je moet om te beginnen zorgen dat je werkt in een gezonde werkomgeving. Denk aan hulpmiddelen en omstandigheden van je werkplek. De manier waarop je gaat zitten, staan en werken speelt hierin een hele grote rol. Je werkhouding is van groot belang en daarom investeren veel bedrijven in ergonomische hulpmiddelen, ook wanneer medewerkers meer thuis gaan werken.

Onderdelen nodig

Misschien ben je op zoek naar bureaustoel onderdelen, deze zijn gelukkig ook verkrijgbaar. Je hebt een goede bureaustoel die aan alle eisen voldoet, maar het kan zijn dat je armleuning afgebroken is bijvoorbeeld, dan kun je deze vaak los bestellen in plaats van dat je een nieuwe stoel moet bestellen. Je stoel moet wel voorzien zijn van een zitdiepte instelling, op deze manier kun jij namelijk de diepte van je zitting aanpassen aan de lengte van je bovenbenen.

Wat hoort er nog meer bij?

Naast een bureaustoel moet je ook denken aan een verstelbaar bureau als we het hebben over een ergonomische werkplek. De voorkeur gaat dan vaak uit naar een elektrisch verstelbaar bureau, waar je dan zittend en staand aan kunt werken. Je moet dan goed kijken naar de maatvoering, een werkblad moet minimaal 120 cm breed zijn en het blad moet voldoende diepte hebben. Een documentenhouder is ook een goede aanvulling, je kunt hierdoor een document meer rechtop plaatsen. Hierdoor verminder je de belasting van je eigen nek.

Het gaat er dus om dat jij de juiste houding aan kunt nemen tijdens je werk. Het maakt dan niet uit of je maar een uur per dag aan de laptop moet zitten of drie uur of langer, jouw houding moet goed zijn. Je moet op een goede hoogte naar je scherm kijken, je voeten moeten de grond raken, je armen moeten voldoende steun hebben van de bureaustoel en dan zal je zelf ook merken dat je je werk op een meer prettigere manier uit kunt voeren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: