Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een dockleveller

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Met een dockleveller op het laadperron overbrug je hoogteverschil tussen het perron en voertuig dat gelost of geladen moet worden. Het verschil in hoogte op een laadperron kan zorgen voor de nodige problemen of zelfs zorgen voor gevaarlijke situaties voor werknemers. Een dockleveller zorgt er dus voor dat er efficiënt en veilig geladen en gelost kan worden.

Er zijn veel verschillende docklevellers op Dockequipment.eu te vinden, waarbij je deze geheel naar gebruik kunt afstellen. Handig en veilig voor je werknemers.

Met een dockleveller voorkom je laad- en losproblemen

Er kunnen tijdens het laden en lossen allerlei soorten problemen voordoen. Je kunt denken aan het laden en lossen met groot hoogteverschil, waardoor de kans op kantelen aanzienlijk groter is dan als je een dockleveller hebt, maar ook letsel bij werknemers omdat er altijd een kans bestaat dat je in de opening klem komt te zitten. Er zijn dus heel veel soorten problemen die zich kunnen voordoen als je geen dockleveller hebt.

Een dockleveller zorgt voor een efficiënte werkomgeving

Wanneer het verschil in hoogte of de ruimte tussen het perron en voertuig zal worden verkleind of weggenomen kun je letterlijk sneller en dus efficiënter werken. Het kan op jaarbasis de uren die voor het laden en lossen nodig zijn verkleinen, waardoor je op deze manier de investering makkelijk kunt terugverdienen.

Maar ook voor de chauffeurs is het een waardevol hulpmiddel, zeker als je ook gebruik maakt van stoplichten en een goede werkinstructie.

Maak het laadperron veiliger met een dockleveller

Veiligheid van werknemers staat natuurlijk voorop! Daarom is het zeker geen overbodige luxe om een dockleveller te hebben. Waarbij er verschillende soorten zijn, met elk hun eigen eigenschappen. Zo kan het gewicht of de manier van laden en lossen invloed hebben op jouw behoefte. Het kiezen van een dockleveller is dus absoluut maatwerk.

Daarnaast heb je misschien ook te maken met een verschillend wagenpark, waarbij je natuurlijk ook verzekerd wil zijn dat alle auto’s geladen en gelost kunnen worden op een veilige en snelle manier. Het is dus een hulpmiddel waar je goed over na moet denken en een goed advies absoluut bij kan gebruiken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: