Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een digitale wijnproeverij

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een (normale) wijnproeverij zal voor veel mensen wel ongeveer hetzelfde beeld opwekken. Een tafel met daarop flessen wijn, glazen en een spuugbak en daarnaast natuurlijk een echte wijnkenner die de deelnemers van de juiste informatie voorziet. Nu evenementen met groepen alleen niet meer zo vanzelfsprekend zijn moest ook de wijnbranche even creatief zijn. Wat de meeste wijnkenners dus hebben gedaan? Zij hebben een digitale wijnproeverij gerealiseerd!

Hoe gaat het in zijn werk?

Eigenlijk is het heel simpel. Er worden nog steeds wijnen geproefd en er wordt natuurlijk nog steeds uitleg gegeven bij de verschillende wijnen. In dit geval gebeurt dit alleen wel online in plaats van in het echt rondom een fysieke tafel. Veel mensen voelen toch nog steeds een lichte drempel wanneer het gaat om een digitale wijnproeverij. Zij zijn bang dat zij zelf in beeld moeten komen en toch een beetje ongemakkelijk wijn drinkend voor de camera moeten verschijnen. Dit hoeft echter niet bij elke digitale wijnproeverij. Zo kan men bij deze online wijnproeverij  gewoon rustig toekijken en de wijnen proeven zonder dat zij zelf in beeld zijn. Lekker ontspannen dus! Door de chat-functie blijft het echter toch een interactieve wijnproeverij.

Wel zijn er een aantal tips die belangrijk zijn wanneer men een online wijnproeverij volgt. Zo is het belangrijk om de wijnen die geproefd gaan worden altijd in de juiste volgorde te proeven. Zo is het belangrijk om te starten met de witte wijnen en daarna verder te gaan met rosé. Je eindigt altijd met de rode wijnen en ook daar geldt: van licht naar zwaar. Begin dus niet met een hele krachtige en kruidige rode wijn wanneer je daarna nog een soepele rode wijn wilt gaan proeven.

Wat is handig om op tafel te hebben staan?

Wanneer je wijn gaat proeven tijdens een wijnproeverij is het belangrijk om tussendoor even je smaak te neutraliseren. Dit kan bijvoorbeeld met een klein stukje brood of een glas water. Zo ben je helemaal klaar om met een neutrale basis met de nieuwe wijn te starten. Wel zo handig natuurlijk aangezien je je bij een wijnproeverij aansluit om zo goed mogelijk de wijnen te kunnen proeven!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Eten & Drinken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: