Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een Debit Card

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Een debit card is helemaal in trek, vooral onder jongeren en reizende personen. Maar wat is precies een debit card en wat is de betekenis van een debit card? Lees hieronder meer informatie over deze kaartsoort.

Wat is een Debit Card?

Een debit card is een zelfde soort betaalkaart als een pinpas, alleen kun je met deze pas niet rood staan. Deze debit card is altijd gekoppeld aan een IBAN rekening, je kunt er internationaal mee betalen en deze kaarten worden heel veel verstrekt door nieuwere banken zoals de Bunq bank. Het verschil met een normale pinpas is dat de normale pinpas meestal een Maestro card is en een debit card vaak een Mastercard of Visa card. Ook kun je met een debit card niet rood staan, in tegenstelling tot een normale pinpas.

Verschil tussen een debitcard en creditcard

Het verschil met een creditcard is dus dat je bij een debit card niet rood kunt staan, omdat je saldo direct van de gelinkte IBAN rekening wordt afgeschreven. Je kunt er dus ook niets mee lenen en de bank schiet je, net als bij een creditcard, geen bedrag voor wat aan het einde van de maand pas wordt afgeschreven.

Iedereen kan dus geld overmaken naar deze bankrekening en je kunt er zelf dus ook betalingen mee verrichten en je saldo bekijken. Je kunt ook contactloos betalen en in het buitenland wordt vaak geen extra tarief berekend bij het doen van een transactie. Daarom is deze kaart heel populair bij mensen die veel reizen of veel in het buitenland verblijven, omdat een creditcard transactie of pinpas soms weleens enkele procenten kan bedragen bij aankopen in het buitenland. De enige kosten die je vaak betaald voor een debit card, zijn de kosten die je moet betalen als je geld op wilt nemen of je dient het pasje of de rekening eenmalig te betalen.

Een debit card valt niet in alle gevallen onder het garantiestelsel, dus mocht er in dat geval geld van je rekening gehaald worden of gaat de bank failliet, dan heb je nergens recht op. Check dus van tevoren of de aanbieder van de debit card onder dit garantiestelsel valt om veel gedoe te besparen.

Lees je van tevoren dus goed in over de aanbieder van de debit card die jij wilt gaan aanschaffen. Wat zijn de voordelen van deze aanbieder ten opzichte van andere aanbieders en wat zijn de nadelen of eventuele extra kosten die jou kunnen treffen? Allemaal zaken waarop je moet letten bij aanschaf van een debitcard.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: