Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een cryptowallet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een cryptowallet is een digitale portemonnee voor je cryptocurrencies. Iedereen heeft een portemonnee waar je geld in bewaard wordt. Dit werkt hetzelfde met crypto alleen heb je dan een digitale portemonnee. Dit wordt ook wel een wallet genoemd. De wallet kun je downloaden op je computer of op je telefoon. Met een wallet kun je je crypto opslaan, versturen en ontvangen.

Keys

Wat je wallet beveiligd zijn je keys. Dit zijn letterlijk je digitale sleutels. Hiermee heb je toegang tot je wallet. De keys worden niet online opgeslagen maar in je wallet zelf. Hierdoor is een wallet veilig. Je hebt 2 soorten keys; een public en een private key. De public key is ongeveer hetzelfde als je bankrekening. Als iemand jou crypto wilt overmaken dan heeft deze persoon je public key nodig. Je private key is als het ware je pincode. Je moet je private key altijd voor jezelf houden en nooit delen met andere mensen. Anders kunnen andere mensen in je wallet komen.

Hoe doe je een betaling met je wallet?

Om een betaling te doen bij bijvoorbeeld een winkel dan zal je eerst je public key moeten geven aan deze persoon. Dit gebeurt meestal via een qr code. Alleen de eigenaar van de wallet kan deze code, public key, generen met de wallet. Dit kan alleen nadat er met de private key is ingelogd in de wallet. Vervolgens kan je geld ontvangen of sturen. Zo kun je snel de transacties doen. Helaas kun je nog bij veel winkels niet met crypto betalen. Of dit meer wordt zal aangekondigd moeten worden op Crypto nieuws.

Hoe veilig is een wallet?

Doordat er gewerkt wordt met twee keys, namelijk de public- en private key, is de wallet extra beveiligd. Hierdoor is het bijna onmogelijk om iemand zijn keys te achterhalen. De versleuteling van de wachtwoorden hebben een hele cryptografie erachter hangen wat heel ingewikkeld is. Er wordt geschat dat een supercomputer er meer dan één triljoen jaar over doet om iemand zijn public- en private key te stelen. Daarom zijn cryptowallets  een stuk veiliger dan een gewone portemonnee. Zelfs wanneer je telefoon gestolen wordt dan is er nog altijd geen toegang mogelijk tot de wallet.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: