Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een creditcard

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een creditcard is een betaalpas waarmee je wereldwijd kunt betalen. Bij een normale bankpas gaat de uitgave meteen van je bankrekening af, bij een creditcard geldt dit niet. Hierbij worden de uitgaven aan het einde van de maand afgeschreven. De uitgever van de creditcard schiet jou elke betaling voor. Dan stuurt hij jou aan het einde van de maand een rekening met alle ‘rekeningen’ die je nog moet betalen. Je hebt bewijze van spreken een hele korte renteloze lening gehad, mits je de rekening meteen betaald.

Regels betreft creditcard

Het is ook mogelijk om bij sommige creditcarduitgevers gespreid te betalen, dus in termijnen. In dit geval ben je de uitgever rente verschuldigd. Hij rekent dus rente over het te betalen bedrag van jou. Echter is in termijnen betalen in Nederland niet standaard en komt dus niet vaak voor. Als je meteen je rekening aan het einde van de maand betaalt, dan spreek je van een deferred debitcard of chargecard. Niet iedereen kan een creditcard aanvragen, dit is afhankelijk van je persoonlijke status en je inkomen. Je moet ouder zijn dan 18 jaar, je moet minimaal € 1150,- verdienen en je mag geen BKR geregistreerde betalingsachterstand(en) hebben. Je kan makkelijk bij een klantenservice van je bank een creditcard aanvragen, zoals bij de klantenservice Knab, ING of Rabobank.

Buitenland of binnenland

Met je gewone bankpas van de ING, Knab of Rabobank kan je alleen in een bepaald aantal landen terecht. Met een Nederlandse bankpas kan je meestal in heel Europa betalen. Het ligt ook aan de instellingen van je bankpas. Maar met een creditcard ben je verzekerd om wereldwijd te kunnen betalen. Het is ook mogelijk om online te betalen met je creditcard. Let er wel op dat je Visa, Mastercard of American Express op je creditcard hebt staan. Dit zijn de drie grootste betaalnetwerken voor creditcards.

Creditcard verloren

Als je je creditcard verliest, dan zou de vinder makkelijk misbruik kunnen maken van de kaart. Als je meteen meldt dat je je kaart heb verloren en er is geen grove nalatigheid vanaf jouw kant, dan ben je gelukkig niet aansprakelijk voor de fraude. Elke aanbieder is 24 uur per dag bereikbaar voor zo’n melding. Laat je dus niet tegenhouden als het midden in de nacht gebeurt.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: