Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een creditcard gebruiken

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Betalen met jouw creditcard is iets waar men niet meer bij stilstaat. Het stukje plastiek maakt letterlijk en figuurlijk deuren open naar een andere wereld en vindt de acceptatie van zo een creditcard ook nog plaats in elke hoek van de wereld. Dat is wel een verschil met een gewoon bankpasje en nog altijd veel sneller dan middels een bankovermaking.

Achteraf betalen

Het woord credit zegt het al en kunnen er met de kaart betalingen worden verricht zonder dat je in principe op dat moment over het bedrag op jouw rekening beschikt. De afrekening komt gewoonlijk tegen het eind van de maand en wordt het verschuldigd bedrag dan in een keer aangezuiverd. Indien er niet voldoende tegoeden beschikbaar zijn, volgt er een boete en kan die aardig oplopen. Ook dient er elke maand een fee te worden betaald aan de creditcardmaatschappij. Dankzij de concurrentie zijn er nogal wat verschillen in de voorwaarden en loont beste creditcard vergelijken zeker wel. Om het nog aantrekkelijker te maken, werken veel creditcardmaatschappijen samen met grote bedrijven zoals hotelketens of autoverhuurbedrijven. Bij het betalen bij die bedrijven met zo een creditcard, heb je dan recht op aantrekkelijke kortingen en verdien je zo al een flink deel terug van de creditcardfees.

Gekoppeld aan jouw bankrekening

Zo een creditcard aanvragen is alleen mogelijk wanneer je beschikt over een bankrekening en wordt er ook gekeken naar de hoogte van het bedrag waarop er “ credit “ genomen kan worden. Om te voorkomen dat kaarthouders zich zullen storten in een spiraal van schulden, zal er een creditcard worden verstrekt in verhouding tot de afloscapaciteit. Een Goldcard bijvoorbeeld is alleen weggelegd voor personen die een ruime verdiencapaciteit hebben en dat natuurlijk ook kunnen aantonen. Het gemak van zo een kaart ligt in het voor handen zijn van krediet en dat zulke kaarten ook nog wereldwijdt worden geaccepteerd. Op stap gaan zonder een hele buidel vol contant geld (is veel veiliger) en zijn er speciale voorzieningen getroffen voor het geval de kaart kwijtraakt. Er is zelfs in veel gevallen een reisverzekering aan zo een creditcard verbonden en mag er gerekend worden op een 1x24u klantenservice.

Het gemak die een creditcard met zich meebrengt, is dus niet te evenaren en biedt het veel meer dan alleen maar meer vrijheid op financieel gebied. Het is trouwens niet alleen een goed idee voor personen die vaker op reis zijn en kan de creditcard ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Denk maar aan online geld verdienen voor het plegen van de nodige investeringen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: