Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een CFD

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Iedereen die ook meer een beetje in de aandelen zit heeft wel eens van CFD’s gehoord. De meeste mensen hebben een haat-liefde-relatie met CFD’s. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat je veel winst kunt maken, maar daar staat het risico van een groot verlies tegenover. CFD staat voor contract for difference. Wanneer jij een CFD koopt ben je in feiten  verbonden aan de broker. Dit contract heeft in de meeste gevallen betrekking op een aandeel of een index. Door gebruik te maken van zo’n een CFD krijg jij de mogelijkheid om te gaan beleggen en handelen met zogeheten hefbomen.

Simpel gezegd: gaat het goed met dit aandeel of met deze index verdien jij veel geld. Gaat het slecht, verlies jij veel geld. Handelen met CFD brengt meer risico dan je gewend bent. De grootste fout die men maakt is het lezen van succesverhalen en er van uitgaan dat hetzelfde ook voor jou werkt. Dit is niet de manier om het te doen. Vaak zie je alleen de positieve berichten over het onderwerp. Ben je geïnteresseerd in het handelen met CFD’s dan dien je van te voren goed geïnformeerd te zijn.

Voordelen & Nadelen

Om alles nog even voor je op een rijtje te zetten worden de belangrijkste voor- én nadelen hier benoemd. We beginnen met de voordelen.

Het grootste voordeel is natuurlijk de hefboom. Door de hefboom krijg jij als CFD belegger de kans om veel winst te maken. Ook hoef je bij CFD trading amper transactiekosten te betalen.

Het is niet alleen maar positief. Het belangrijkste voordeel is ook een nadeel: de hefboom.
Zoals eerder vermeld kan deze ook averechts werken en juist voor verlies zorgen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: