Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een brandwacht

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een brandwacht is getraind in brandpreventie en brandbestrijding. Brandwachten zijn op meerdere manieren inzetbaar op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding. Een brandwacht weet hoe je een beginnende brand bestrijdt, hoe een gebouw ontruimd moet worden en weet hoe EHBO toe te passen in noodsituaties. Ook zijn brandwachten gespecialiseerd op het gebied van brandpreventie controles. Echter kunnen brandwachten geen grootschalige branden aan, daarvoor moet de brandweer ingezet worden.

Wat zijn de werkzaamheden van een brandwacht?

Het uitvoeren van brandpreventie controles is een van de taken die een brandwacht dagelijks uitvoert. Het bewaken van de brandveiligheid is dan ook de grootste dagbesteding van de brandwacht. Vaak wordt de functie brandwacht gecombineerd met de functie veiligheidswacht. Brandwachten kunnen veelvuldig ingezet worden in verschillende industrietakken. Bijvoorbeeld bij festivals en evenementen, maar ook bij industriebedrijven of of bedrijventerreinen wordt er vaak een brandwacht ingezet. De taken van een brandwacht zijn:

  • Toezicht houden op de naleving van procedures en voorschriften
  • Controleren van werkvergunningen
  • Toezicht houden op de aanwezigheid van persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Controleren van persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Toezicht houden op de naleving van procedures en voorschriften
  • Diverse veiligheidsgerelateerde taken

De belangrijkste taak van een brandwacht is het voorkomen van brand en het bewaken van de brandveiligheid. Een brandwacht dient daarom altijd toezicht te houden of er volgens alle veiligheidsrichtlijnen gewerkt wordt.

Ook komt het regelmatig voor dat er een brandwacht ingezet wordt om toezicht te houden bij leegstaande panden. Brandstichting komt regelmatig voor bij leegstaande panden. Het inzetten van een brandwacht voorkomt brandstichting.

Bron: https://www.brandwachthuren.nl/nl

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: