Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een beleggingsfonds

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Jouw geld laten groeien is relatief gemakkelijk door gebruik te maken van een beleggingsfonds. Op Thinkrich lees je er alles over. Je kan er onder andere lezen hoe een beleggingsfonds werkt. We vertellen je er graag meer over. Beleggen met een beleggingsfonds is gemakkelijker dan je denkt. Om je geld te beleggen heb je geen kennis van de aandelenbeurs nodig.

Gespreid beleggen is handiger

Wie geld gaat beleggen komt al snel te weten dat het handig is om het beleggingsrisico te spreiden. Op die manier zal je, bij tegenvallende resultaten, niet gelijk een terugval op jouw beleggingsrekening zien. Je kan dan ook beleggen via een systeem waarbij je zelf aandelen koopt maar ook bij een systeem waarbij je jouw geld in een beleggingsfonds inlegt.

De voordelen van een beleggingsfonds

Een beleggingsfonds heeft voor jou behoorlijk wat voordelen. Een belangrijk voordeel is wel dat je niet zelf als leek de aandelenbeurs op gaat. Jouw geld wordt belegd door professionals werkzaam bij een beleggingsfonds waardoor er altijd goed wordt belegd in aandelen, effecten en obligaties. Een beleggingsfonds belegt in een heel divers scala aan aandelen. Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een beleggingsfonds wat alleen in duurzame aandelen belegt. Op die manier gaat jouw geld naar die aandelen toe die jij belangrijk vindt.

De nadelen van een beleggingsfonds

Een beleggingsfonds heeft ook wel een paar nadelen. Een nadeel is dat jij geen grip hebt op de volledige aandelenportefeuille. Je hebt dus niet volledige zeggenschap over de aandelen waarin wordt belegd. Daarnaast betaal je kosten voor de transacties aan een beleggingsfonds. Er zitten dus wel kosten aan verbonden die in mindering worden gebracht op jouw winst.

Beleggingen met een klein bedrag

Beleggen via een beleggingsfonds heeft voor jou als groot voordeel dat je geen groot bedrag hoeft in te leggen om aandelen te kopen. Je kan ook met een kleiner maandelijks bedrag een beleggingsrekening laten aangroeien. Op die manier is beleggen voor eenieder ongeacht de
kapitaalkracht mogelijk. Het is goed om te weten dat er één vast tijdstip is op de dag waarop in aandelen wordt gehandeld door het aandelenfonds. Een tegenvaller in de loop van de dag of een positieve groei van een bepaalde dag wordt dan nog niet meegenomen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: