Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een bedrijfsimago

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3
(1)

Als je een bedrijf hebt, dan is het belangrijk dat je werkt aan je bedrijfsimago. Voor veel mensen is het echter nog niet helemaal duidelijk wat er precies wordt bedoeld met een bedrijfsimago. Wij informeren je graag over de betekenis van een bedrijfsimago zodat je op deze manier kunt zorgen dat je bedrijf zich verder kan ontwikkelen en kan groeien.

Wat is een bedrijfsimago?

Een bedrijfsimago draait om het beeld dat een doelgroep heeft van een bepaald bedrijf. Hierbij is het dus belangrijk onder welke kenmerken een bepaald bedrijf bekend staat. Sta je als bedrijf bekend als modern of juist als saai en stoffig voor een bepaalde doelgroep? Breng in beeld welke kenmerken jij als bedrijf belangrijk vindt. Wil je dat een bepaald doelgroep jouw bedrijf bijvoorbeeld ziet als een ambitieus, modern, vernieuwend of milieubewuste bedrijf?

Hoe creëer je een bedrijfsimago?

Het is niet gemakkelijk om een bedrijfsimago te creëren. Een bedrijfsimago ontstaat vaak door de marketingcommunicatie van een bedrijf met het beeld dat de ontvangers hiervan hebben. Wij geven je enkele manieren waarop je kunt werken aan een eigen unieke bedrijfsimago:

  • Ga voor een vlaggenmast
    Vlaggenmasten geven je bedrijf direct een professionele uitstraling. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je herkenbaar en zichtbaar bent voor bestaande en potentiele klanten.
  • Handel naar je gewenste bedrijfsimago
    Als je als bedrijf een bepaald bedrijfsimago wilt bereiken, dan zal je hier in kleine stappen naar toe moeten werken. Denk hierbij ook aan de uitingen en berichten die je op sociale media plaatst. Als je graag als vernieuwend en modern gezien wilt worden, dan zal je hier ook naar moeten handelen door bijvoorbeeld actief te zijn op moderne sociale media kanalen. Dit kan per bedrijf verschillen.

Dankzij bovenstaande informatie hopen wij dat de betekenis van een bedrijfsimago nu een stuk duidelijker is en dat je weet hoe je in kleine stappen kunt werken naar het gewenste bedrijfsimago.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Werk & Zakelijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: