Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een BBQ aansteker

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een BBQ aansteker nou precies? Je kan toch net zo goed een gewone aansteker gebruiken voor het aanmaken van de BBQ? In deze blog wordt beschreven wat een BBQ aansteker speciaal maakt en wat de voordelen zijn vergeleken met een normale aansteker.

Dit maakt een BBQ aansteker uniek

Een BBQ aansteker kan beter gebruikt worden voor het aansteken van een BBQ dan een ‘normale’ aansteker. Door de lengte van verschillende BBQ aanstekers is het makkelijk om de BBQ te voorzien van vuur voor een lange tijd. BBQ aanstekers zijn, vergeleken met normale aanstekers, windbestendig. Zo kun je in een keer ongestoord het vuur aanmaken en hoef je niet langer meer te treuzelen vanwege de wind. Vaak heeft een BBQ aansteker een lange hals, waardoor het ook makkelijk gebruikt kan worden bij het aanmaken van houtskool. Zo voorkom je verbrande vingers.

Hier kun je een BBQ aansteker ook voor gebruiken

Verder kan een BBQ aansteker gebruikt worden voor het aanmaken van kaarsen, sigaretten, een ontsteking bij het aanmaken van het fornuis en nog vele andere dingen. Een BBQ aansteker kan alles wat een normale aansteker ook kan en heeft daarnaast nog een aantal voordelen.

Voordelen van een BBQ aansteker

De voordelen van een BBQ aansteker is dat deze windbestendig is, het is makkelijk bij te vullen en doordat je kolen direct kunt aansteken hoef je geen gebruik te maken van potentieel chemische aanmaakgel, aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof. Bovendien heb je tijdens het BBQ’en geen last van gekke geurtjes en rook. Je kunt zelfs een aansteker bestellen in jouw favoriete kleur!

Zo steek je een BBQ aan

  1. Strooi een laag houtskool of ander brandbaar middel over de bodem. Zet, wanneer je BBQ beschikt over ventilatiegaten, de gaten volledig open. Op deze manier kan er zuurstof bij het vuur komen, waardoor het vuur langer en beter brand.
  2. Leg een paar aanmaakblokjes zo diep mogelijk tussen de houtskool.
  3. Steek de blokken aan.
  4. Kijk na 10 minuten of het vuur al is begonnen met branden.

Verschillende soorten BBQ

  • Houtskool BBQ: een houtskool BBQ lijkt veel op een gas BBQ. Alleen werkt een houtskool BBQ zoals de naam al zegt op houtskool.
  • Elektrische BBQ: de naam zegt het al. De BBQ welkt op stroom en wordt voorzien van een grilplaat die te vergelijken is met een gourmetplaat.
  • Kamando BBQ: doordat je een kamado BBQ op een lagere temperatuur kan houden kun je in tegenstelling tot een klassieke houtskool BBQ stomen, grillen, bakken en slow cooken.
  • Rookoven: een rookoven bestaat meestal uit twee compartimenten. De rook dringt vanuit onder door. Op deze manier kun je vlees uitstekend roken en garen.

Gas BBQ de klassieke BBQ die de meeste mensen in huis hebben. Voor gebruik te maken van een gas BBQ heb je een gasfles nodig.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Eten & Drinken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: