Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een amuse

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Werkt u in de horeca of heeft u enige kennis van zaken op dit gebied, dan is de term amuse waarschijnlijk bekend voor u. Echter zijn er genoeg mensen die geen idee hebben wat het betekent. Een amuse is een klein hapje of zeer klein gerecht dat de smaakpapillen op gang brengt. Dit gerecht wordt oorspronkelijk tussen gangen door geserveerd, maar tegenwoordig wordt dit bij het plaatsnemen aan tafel uitgeserveerd. Daardoor wordt een amuse soms verward met een aperitiefje, ze hebben beide namelijk hetzelfde doel. Deze gerechten kunt u warm of koud serveren. Voorbeelden van warme amuses zijn een bitterbal, vlammetje of een gevuld bladerdeeg hapje met bijvoorbeeld kaas. Soorten koude amuses zijn toast met spread (ei, tonijn, krab etc.), kerstomaatje met garnalen, mousse van vis of haring met ui en bieslook. Amuses of aperitiefhapjes kunt u tegenwoordig ook kant-en-klaar kopen in de supermarkten. Voor de echte ervaring raden we u echter aan een restaurant te bezoeken.

Waar bewaart u amuses?

Besluit u zelf de handen uit de mouwen te steken en amuses te gaan voorbereiden, dan is het belangrijk dat dit goed gebeurd. Een amuse is all about de presentatie. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de gerechtjes goed bewaard. Dit doet u bijvoorbeeld door een koelkast te gebruiken met een geleiderail zodat u de amuses soepel kunt verplaatsen. Een onstabiele koelkast verhoogt de kans op eventuele beschadigingen of ongelukken met de gerechtjes. Het is aan te raden om deze amuses niet langer dan een dag te bewaren, naarmate de tijd kunnen voorbereide hapjes hun smaak en textuur afzwakken. Zorg er ook voor dat de hapjes goed afgesloten worden van lucht anders groeien de bacteriën erg snel. Als u de hapjes goed afgedekt in de koelkast bewaard zijn ze de dag erna nog goed van smaak.

Allergieën en intoleranties

Let er wel altijd even op welke ingrediënten er in een amuse zitten. Veel mensen kampen namelijk met allergieën of intoleranties. Weet daarom altijd welke ingrediënten de amuses bevatten. In restaurants kunt u meestal wel uw allergieën en intoleranties vermelden zodat het keukenpersoneel hier rekening mee kan houden. Doordat het kleine hapjes zijn gaan mensen ervan uit dat ze er geen last van kunnen krijgen bij bijvoorbeeld een intolerantie, maar dit is echter niet zo. U kunt beter lichamelijke klachten voorkomen dan een amuse eten waar uw lichaam eigenlijk niet tegen kan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: