Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een advertorial

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Wanneer je online een artikel plaats met advertentiedoeleinden, dan wordt dit ook wel een advertorial genoemd. Maar wat is een advertorial precies? Het is eigenlijk een stuk dat wordt opgemaakt als een redactioneel artikel, maar wel voor reclamedoeleinden. Dit wordt zowel in printmedia als in onlinemedia gedaan. Het is een vorm die wordt gebruikt om ondernemers een boodschap uit te laten dragen, zonder dat het te veel op reclame gaat lijken. Hoe kan je een advertorial herkennen?

Geschiedenis van de advertorial

De advertorial is niet nieuw. Er zijn voorbeelden te vinden die teruggaan tot het jaar 1946. Het is een samenvoeging van advertentie en editorial. Een kruising tussen een advertentie en een artikel. Specialisten zoals Advertorial.nl weten hoe dit in de juiste vorm moet worden aangeboden. Normaal gesproken moeten artikelen en advertenties natuurlijk gescheiden blijven, maar bij de advertorial wordt daar bewust niet voor gekozen. Met de opkomst van online media is deze vorm van adverteren ook toegenomen. Online ziet de advertorial er vaak ook net iets anders uit dan in print.

Vorm van de advertorial

De advertorial lijkt qua opmaak altijd op de journalistieke artikelen die in de media verschijnen. Ze zien eruit alsof ze objectieve informatie bieden. Dat neemt niet weg dat de producten of diensten van de adverteerder wel worden aangeprezen als bijvoorbeeld de oplossing voor het probleem. Waardoor het dus uiteindelijk geen objectief artikel is, maar eerder een advertentie. In de meeste gevallen wordt dit wel ook aangegeven door het medium. Het wordt advertorial wordt dan boven het artikel geplaatst. Daarmee moet worden duidelijk gemaakt dat het geen redactionele inhoud betreft.

Online advertorials inzetten

Advertorials worden online veel gebruikt. Zo worden bijvoorbeeld veel gastblogs in de vorm van advertorials geschreven. Het is echter online vaak zo dat niet direct wordt aangegeven dat het eigenlijk om een advertentie gaat. Dat de tekst als doel heeft om een product of dienst aan te prijzen en de bezoeker tot actie aan te zetten is niet altijd even transparant weergegeven. Soms wordt aangegeven dat een gastblog content van een adverteerder bevat door het bedrijf te noemen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: