Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een aankoopservice

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het je misschien al eens overkomen dat je iets graag wilde hebben, maar dat dit dan net voor je neus wordt weggekaapt. Zo gebeurd dit ook regelmatig bij woningen in de huidige huizenmarkt. Denkende dat je jouw droomhuis hebt gevonden, maar dat dan iemand anders er dan uiteindelijk met jouw perfecte plekje vandoor gaat. Bij de aankoopservice van een makelaar wordt er voor gezorgd dat je niet nogmaals door dit proces hoeft te gaan, maar dat er een stukje zekerheid wordt geboden wanneer jij een huis op het oog heeft.

Hoe werkt het?

Natuurlijk werkt niet elke aankoopservice hetzelfde, maar zo krijg je in ieder geval een breed beeld van wat een aankoopservice kan inhouden. Je bent namelijk nog steeds gewoon verantwoordelijk voor het zelfstandig kijken naar een woning die jouw aanstaat. Wanneer je na de eerste bezichtiging eigenlijk wel zeker bent dat dit een toekomstig stulpje kan worden, dan schakel je bijvoorbeeld een Makelaar in Gulpen in. Zij zullen dan vervolgens zelf het pand gaan bezichtigen waar jij bij moet zijn. Bij een tweede bezichtiging zie je vaak dingen die je de eerste keer niet zijn opgevallen. Daarbij weet een professionele makelaar wel waar ze op moeten letten, om een woning goed te kunnen beoordelen. Je zult dan vervolgens advies krijgen van een aankoopmakelaar, die jouw informeert over een reële marktwaarde en welke aankoopstrategie je het beste kan aannemen.

Mondelinge overeenkomst

Je bent eindelijk in het stadium terecht gekomen waar de verkoper je akkoord is gegaan met jouw bod. Je hebt een woning eindelijk in het vooruitzicht, maar zoals je zelf waarschijnlijk ook al weet is een mondelinge overeenstemming natuurlijk niet genoeg. Je wil natuurlijk jouw afhandeling zwart-op-wit hebben staan. De makelaar zorgt er namelijk voor dat er gecontroleerd wordt of alle afspraken goed in het contract komen te staan. Zij zullen de koopovereenkomst controleren, of kunnen deze in sommige gevallen zelfs opstellen wanneer er geen verkopend makelaar aan te pas is  gekomen. Daarbij zal de makelaar ook controleren of de opgestelde akte van de notaris is geleverd.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: