Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een aandeel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt ongetwijfeld al eens een reclame video voorbij zien komen die te maken heeft met aandelen. Deze komen op televisie, YouTube en andere streamingdiensten. Waarschijnlijk let je niet op wanneer deze voorbij komen of je spoelt ze door. Dit is best jammer, aangezien aandelen zeer interessant kunnen zijn. Ook voor jou kan het wat betekenen. Misschien klik je door omdat je geen affiniteit hebt met aandelen in het algemeen. Maar wat is een aandeel eigenlijk precies?

Je kunt aandelen kopen in bijna elk beursgenoteerd bedrijf. Wanneer je een aandeel koopt in een bedrijf, dan wordt je voor een klein deel eigenaar van het bedrijf. Je krijgt als het ware een eigendomsbewijs. Maar waarom doen bedrijven dit? Op deze manier kunnen zij geld binnenhalen om bepaalde activiteiten of concepten te financieren.

Om een aandeel te kopen moet je een aantal dingen doen. Ten eerste moet je natuurlijk weten waarin je jouw eigen vermogen gaat stoppen. Heb je dit op een rijtje heb je een broker nodig. Een broker is de verbinding tussen de markt en de belegger. De broker koopt voor jou een aandeel tegenover een kleine vergoeding. Er zijn veel brokers wereldwijd, maar ook in ons eigen land. Een aantal goede voorbeelden van Nederlandse brokers zijn DeGiro en Binckbank. In het buitenland heb je grotere partijen als eToro en Plus500.

Waarin je wilt beleggen is helemaal aan jezelf. Tegenwoordig zijn bedrijven als Tesla, Apple en Facebook populaire beleggingen. Vanuit vroeger werd er voornamelijk in goud geïnvesteerd. Dit gebeurt al tientallen jaren. Goud is tot op de dag van vandaag nog steeds een interessante investering. Dit heeft alleen te maken met het feit dat de goud koers erg stabiel is. Dit wil zeggen dat de prijs van goud zich over het algemeen niet zoveel aantrekt van alle financiële crisissen waar grote bedrijven wél last van hebben.

Let wel op: beleggen brengt ongetwijfeld risico’s met zich mee, ongeacht waar je je geld in stopt. Doe van tevoren altijd even research en stap nooit zomaar ergens in.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: