Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van edelmetalen

Inhoudsopgave

Leestijd: 1 minuut
0
(0)

Je hebt vast gehoord van metaal. Een stevig, glimmend element dat veel wordt gebruikt in de bouw. Dit is algemeen bekend. Edelmetalen daar in tegen zijn voor het grote publiek wat minder bekend.
Wat dit precies zijn, lees je hier.

De bekendste eigenschappen van edelmetalen is dat ze hun kwaliteiten en waarde behouden, Ook al gaan hier tientallen jaren overheen. Een ander kenmerk van edelmetalen is dat ze niet roesten. Iets wat wel gebeurd bij bijvoorbeeld ijzer. Met deze eigenschappen onderscheiden edelmetalen zich dus vooral van de ‘gewone’ metalen. Een aantal bekende voordelen van edelmetalen zijn goud, zilver en platina. Juist omdat deze hun schoonheid en kwaliteit behouden zie je zoveel terug in sieraden als kettingen en armbanden. Zoals je weet behouden ze ook hun waarde, dit is interessant voor beleggers en investeerders, maar ook voor juweliers.

Mensen die vroeger een aardig vermogen hadden opgebouwd en dit veilig wilde stellen, stopten dit geld in edelmetalen als goud en zilver. Goud en zilver zijn beide erg waardevast, ideaal dus om je geld te parkeren. Al moet daar wel bij worden verteld dat goud nog net wat zeldzamer is dan zilver en daardoor, vanzelfsprekend, een hogere waarde heeft. Ook platina is momenteel meer waard dan zilver.

Zilver bijvoorbeeld is behalve waarde vast ook erg nuttig. Het wordt veel gebruikt circuits die gebaseerd zijn op stroom. Zilver heeft namelijk de eigenschap dat het elektriciteit goed kan geleiden.

Ben jij om een van de bovenstaande redenen benieuwd naar een van deze edelmetalen, dan wil je misschien gaan kopen. Voordat je gaat kopen moet je weten wat het waard is. Wil jij de goud-, platina- of zilverprijs weten, kun je dit altijd opzoeken. Op internet zijn er verschillende pagina’s die de realtime koersen van deze edelmetalen bijhouden, zodat2019 bezoekers hier hun voordeel uit kunnen halen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: