Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van e-fulfilment

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Waarschijnlijk weet je wel wat fulfilment is en wat dit inhoud. Bij e-fulfilment is het niet heel anders alleen dat dit volledig gaat om webshop fulfilment. Het komt er eigenlijk op neer dat alle zaken die te maken hebben met een logistieke afhandeling te maken krijgen met e-fulfilment. Als er een bestelling binnen komt in je webshop dan worden de artikelen bij elkaar gezocht en netjes in gepakt en verzonden. Je kan er voor kiezen zelf je e-fulfilment te doen als je een klein assortiment hebt. als je webshop steeds meer gaat groeien is het misschien handig om te kijken of je je e-fulfilment kan uitbesteden.

De onderdelen in e-fulfilment

De eerste stap is om je webshop te koppelen aan een fulfilment bedrijf. Het is belangrijk dat je dit doet zodat het fulfilment bedrijf realtime op de hoogte is van al je bestellingen. Je producten moeten daarbij natuurlijk ook opgeslagen worden bij de fulfilment partij. Dit nomen we warehousing, de opslag van goederen dient zo optimaal en efficiënt mogelijk gedaan te worden.

Dan komen we bij het volgende onderdeel namelijk pick and pack. Dit is de daadwerkelijke verwerking van de bestellingen. De bestelling van de klant moet namelijk bij elkaar gezocht worden en natuurlijk ook gecontroleerd. Dan wordt ervoor gezorgd dat alles zo zorgvuldig mogelijk wordt ingepakt zodat niks kan beschadigen. Daarna worden de pakketten aan de juiste vervoerder aangeboden.

Langs dit allemaal is het afhandelen van retours ook belangrijk. Vaak wordt dit niet gezien als iets wat belangrijk is en wat echt gedaan moet worden maar een goede afhandeling heeft een sterke en positieve invloed op de klantloyaliteit.

Voordelen e-fulfilment uitbesteden

Met het uitbesteden van je webshop fulfilment komen veel voordelen bij kijken. Je hebt namelijk veel extra tijd over. Het inpakken en klaarmaken van pakketjes kan je namelijk veel tijd kosten als je een drukke website hebt. Als je je e-fulfilment daarom uit handen geeft heb je meer tijd voor andere dingen zoals online marketing of de inkoop.

Je kunt daarbij ook een groter assortiment aanbieden. Vaak laat je als webwinkelier tegen houden om een groot assortiment te nemen meestal vanwege de opslagruimte. Als je je e-fulfilment uit handen geef je uiteraard ook je opslag uit handen.

Je kunt ook voor jezelf sneller een dagje vrij geven omdat je geen rekening meer hoeft te houden met je pakketjes inpakken. Je kunt je klanten ook een ruimere verzendtijd aanbieden en lagere verzendkosten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: