Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van doorknobmenu

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als je een overnachting in een hotel hebt geboekt krijg je misschien te maken met een doorknobmenu, maar wat is het nou precies? Een doorknobmenu is eigenlijk een onderdeel van de roomservice. De roomservice laat een lijst achter in jouw kamer waar je aan kunt geven wat je wilt eten als ontbijt, lunch en diner. Je kunt ook kiezen wanneer je graag je eten op de kamer had ontvangen. Als je alles hebt ingevuld dan hang je het menu aan de buitenkant van de deur. De medewerkers zullen vervolgens alle menu’s ophalen en het doorgeven aan de keuken. Een super handige manier voor hotel en de gasten.

 

Geschiedenis van roomservice

Vroeger was roomservice eigenlijk nooit iets normaals. Stel je had een hotel met een luxe hotel design dan was de kans groot dat er roomservice werd aangeboden, maar het was totaal niet de normaalste zaak van de wereld. Vooral de rijke mensen konden roomservice betalen, het werd namelijk echt gezien als een luxe. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo en heb je dus meerdere soorten roomservice zoals het doorknobmenu. Iedereen kan nu gebruik maken van roomservice en het is totaal geen luxe meer. Zelfs in ziekenhuizen heb je tegenwoordig roomservice. Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die niet meer makkelijk te been zijn. Natuurlijk volgen er nog steeds veel ontwikkelingen in de roomservice, dus wie weet wat de toekomst nog te bieden heeft.

 

De voordelen van roomservice

Het kan zijn dat je roomservice een beetje overbodig vind of geen zin hebt om hier extra voor te betalen. Maar soms past het nou eenmaal bij het hotel design. Als je in een luxer hotel overnacht laat je dan ook luxe behandelen. Als je namelijk kiest voor roomservice kun je fijn in je eigen kamer eten en hoef je niet tientallen mensen onder ogen te komen. Perfect voor als je in de ochtend niet zo graag je bed uitkomt. Doormiddel van het gebruiken van een doorknobmenu kan ook voedselverspilling worden tegen gegaan doordat je je eigen gerechten besteld. Mocht je kinderen hebben is dit natuurlijk ook ideaal. Soms kan het nogal lastig zijn om je kinderen rustig te houden tijdens het eten. Daarom is roomservice hiervoor ideaal.

 

Werken in de roomservice

Lijkt het je leuk om zelf in de roomservice te werken? Dit kan natuurlijk! Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan namelijk in de keuken werken zodat je de gerechten klaarmaakt. Of je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te serveren. Het is maar net wat je wilt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: