Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van DIY

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(3)

De afkorting DIY betekent Do it yourself, doe het zelf.

Deze term wordt gebruikt om aan te geven dat iemand zelf bepaalde handelingen moet verrichten, zoals zelf een kast in elkaar zetten, bijvoorbeeld van de Ikea. Tegenwoordig komen er steeds meer doe het zelf winkels bij, aangezien mensen steeds handiger worden en omdat de kosten voor winkels zo lager blijven.

DIY als muziekterm

Maar DIY is ook een term in de muziekwereld. Hier wordt bedoeld dat een muzikant zelf zijn eigen muziek verkoopt, in plaats van dit te laten doen door grote bedrijven. DIY is gebruikelijk in de indiescene en de punk- en hardcorescene. Veel platen hier worden uitgebracht door kleine onafhankelijke labels of worden zelfs op eigen beheer uitgebracht. Maar het eigen beheer gaat verder dan alleen de muziek. Muzikanten ontwerpen zelf hun eigen shirts en geven die zelf uit, maar zij zorgen zelf ook voor posters of folders, die zij zelf moeten uitdraaien.

Een speciaal effect dat komt wanneer iemand meerdere keren ergens overheen kopieert, zorgt tekeningen met een dichtgelopen effect. Dit effect is duidelijk te herkennen in de vroege punkmuziek. Bij DIY in de muziekwereld gaat het er dus om dat het er goedkoop en zelfgemaakt uitziet, als dat de stijl is die een muzikant wil verkopen.

Do it yourself is een gevolg van de slechte economie van de voorgaande jaren. Deze slechte tijden hebben mensen als het ware gedwongen om zelf het heft in eigen handen te nemen en zelf dingen te gaan regelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 3

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: