Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van groepenkast

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is een groepenkast?

Een groepenkast, ook bekend als stoppenkast, is een onderdeel van een elektriciteitsvoorzieningssysteem dat een elektrische voeding in ondergeschikte stroomkringen verdeelt en voor elke stroomkring in een gemeenschappelijke behuizing een beschermende zekering of stroomonderbreker aanbrengt.

Groepenkast: Noodzakelijk voor elk gebouw

Elk huis of gebouw heeft minstens een groepenkast nodig. De hoofdkabel komt in het verdeelbord en wordt dan via onderbrekers verdeeld in de secundaire circuits zoals lichten en stopcontacten. Voor een optimale werking van elk apparaat is een goede stroomverdeling noodzakelijk en van cruciaal belang voor de veiligheid van huis en apparatuur.

Zo zit het in elkaar

Groepenkasten zijn niet alleen maar een behuizing, maar een algeheel systeem op zich met neutrale verbindingen, aardlekschakelaar en verbindingsdraden met als enig doel een goede elektrische distributie in jouw huis. De standaardverdelers van tegenwoordig zijn niet alleen gemaakt volgens de technische eisen, maar ook volgens de inrichting van het huis, zodat ze gemakkelijk in elkaar passen.

Verouderde groepenkast?

In veel oudere huizen vind je nog oude bekabeling en groepenkasten tegen met te weinig capaciteit. Daarom moet een groepenkast vervangen of uitgebreid worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: