Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van digitale beeldbewerking

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Voor wie actief is in de wereld van reclame en marketing, zal vast dagelijks te maken hebben met het uitvoeren van beeldbewerking. Een ruwe foto is namelijk immers vaak niet voldoende om de boodschap over te brengen. Beeldbewerking wordt dus in de volksmond vaak ook wel fotoshoppen genoemd. Dit is een term die veelal wordt gebruikt door met name designers en de laatste jaren vooral in negatieve zit extra bekendheid heeft gekregen. Dus ben jij benieuwd wat fotoshoppen is en wat de voordelen hiervan zijn, lees dan rustig verder!

Wat is fotoshoppen?

Een hele beknopte uitleg van wat fotoshoppen nu daadwerkelijk is, is dat het niets meer is dan het bewerken van een bestaand beeld. Dit beeld kan uit alles bestaan en wordt vaak accessieerd met het bewerken van bijvoorbeeld foto’s. Toch zijn er veel meer mogelijkheden dan alleen dat. In de basis zijn er tal van verschillende bewerkingsprogramma’s. Zo kun je in principe Photoshop, Illustrator en Indesign vergelijken met elkaar, alleen heeft de één net iets meer voordelen ten opzichte van de ander. Vooral fotografen maken gebruik van photoshop om net even dat ene krasje of stip op een gezicht weg te halen. Dat het vaak negatief wordt belicht, is dus volledig ten onrechte. Doordat het relatief eenvoudig te leren is, is het dus ontzettend toegankelijk voor iedereen. Uiteraard kun je ook hier het jezelf zo moeilijk maken als dat je zelf wilt, maar in dat is in de basis dus niet nodig.

Zelf photoshoppen?

Wanneer je zelf creatief bent, kom je natuurlijk een heel eind. Waar we vroeger allemaal uren hebben gespeelt met paint, is dit toch wel iets andere koek. Naast het aanschaffen van een licentie, is het daarom dus ook aan te raden één van de cursussen van DWM trainingen te volgen. Gedurende deze training, zal je alles worden uitgelegd, zodat jij uiteindelijk ook een goede photoshopper wordt. Zo kun je dus straks zelf verschillende foto’s aanpassen en zul je zien dat een foto veel complexer is, dan je aanvankelijk had kunnen bedenken. Zo is een foto opgebouwd uit verschillende lagen, waarmee je dus met een professioneel bewerkingsprogramma allerlei prachtige dingen mee kunt uitvoeren, zodat je foto een waar portret op zich wordt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: