Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van digital nomad

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een term die de afgelopen jaren steeds vaker voorbijkomt is ‘digital nomad’. Zeker na een aantal jaren van lockdowns en het inzicht dat thuis- en online werken prima kan, is de populariteit hiervan flink toegenomen. Toch is online-, hybride- of remote werken wel daadwerkelijk iets anders dan het leven als digital nomad. Wat het precies is en hoe je het wordt? Dat lees je in dit blog.

Wat is een digital nomad?

Vroeger waren er hele bevolkingsgroepen die je nomaden noemde, tegenwoordig zijn ze er nog wel maar steeds minder. Dit zijn groepen mensen die geen vaste verblijfplaats hebben maar van locatie naar locatie trekken. Zij doen dit op basis van waar zij denken waar ze nu een tijdje goed kunnen verblijven en zoeken daar dan tijdelijk onderdak. De digital nomad heeft dit eeuwenoude fenomeen eigenlijk nieuw leven in geblazen. Vaak doen ze dit niet met hele kuddes mensen, maar juist individueel of met een (zakelijke) partner. Ze reizen de wereld over van plek naar plek zonder een vaste thuisbasis te hebben.

Digital?

Zoals we weten; voor niets gaat de zon op, ook bij een digital nomad is dat het geval. Door de komst van het wereldwijde web hoeven ze niet steeds per locatie op zoek naar een baantje om rond te komen. Ze kunnen gewoon online hetzelfde werk blijven doen. Van websites bouwen, teksten schrijven tot het zijn van klantenservicemedewerker. Online is alles mogelijk. Daarmee verdienen ze -waar ze ook zijn ter wereld- hun geld en kunnen dit doen waar en wanneer ze willen.

De nadelen?

Dit klinkt natuurlijk als een zeer ideaal leven, je kunt letterlijk de zon achterna reizen. Toch zijn er ook een aantal zaken waarvan het goed is om er vooraf wel even over na te denken. Zo bouw je als digital nomad vaak geen zekerheid op in de vorm van pensioen of vermogen. Ook wanneer je ziek wordt of wanneer je iets anders overkomt, staan veel digital nomads met lege handen. Het is goed om hier vooraf over na te denken. Je bouwt als digital nomad waarschijnlijk geen vermogen op door het kopen van een huis, maar hier zijn alternatieven voor. Door bijvoorbeeld in Bitcoins of aandelen te investeren kun je wel voor jezelf dat beetje extra financiële zekerheid vastleggen. Bijvoorbeeld via Bitcoin Maker.

Kortom, een digital nomad is iemand die een heerlijk vrij leven leidt en zijn geld online verdient. Al klinkt het ideaal, kijk wel altijd naar je eigen persoonlijkheid of het daadwerkelijk echt bij je past.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: