Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van digitaal geld

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Digitaal geld dat je dus nooit fysiek in handen krijgt, zo wordt cryptocurrency weleens beschreven. Daar schuilt er wel een kern van waarheid in, maar is het aan de ene kant wel mogelijk om met een ” hard wallet ” jouw cryptocurrency overal naartoe mee te nemen. Wel in de vorm van nulletjes en eentjes, maar wel in een wallet die meer doet denken aan een geheugen stick. Het gemak om met crypto, zoals cryptocurrency ook wel wordt afgekort, te betalen, is dus lekker groot.

Als resultaat van de crisis van 2008

In 2008 werd de wereld opgeschrikt door een financiële crisis waarbij velen hun spaargeld kwijtraakten en werd het daarmee ook duidelijk, dat het beter zou zijn om een financieel systeem te creëren die losstaat van de invloed van Overheden. Met dit in gedachten kwam Satoshi Nakamoto op proppen met Bitcoin. Het gaat er meer om, dat het ontwerp van Bitcoin is gebaseerd op de gedachten van deze Satoshi Nakamoto en is het tot nu toe niet bekend wie of welke organisatie staat achter deze naam. Elke crypto is uniek in de zin dat er geen mogelijkheid is om een copie van te maken. Vereenvoudigd weergegeven, gaat het om een lange ketting waar er stukjes van gebruikt worden om te gebruiken als crypto. Iedereen die crypto wenst te kopen, verkopen of te gebruiken voor een betaling, zal wel eerst door een verificatieproces moeten gaan. Dit gebeurdt vaker middels een proof-of-work schema en worden daarvoor vergelijkingen gemaakt van voorgaande transacties gepleegd met dat stuk van de “ ketting “. Die wordt binnen de wereld van crypto aangeduidt als de blockchain.

Een werkwijze die veel mogelijkheden biedt

Omdat er ook nog van te voren bekend is hoeveel eenheden van zo een soort crypto beschikbaar zijn, is het mogelijk voor miners om alvast aan de slag te gaan. Cryptomining is big business en zal het crypto nieuws van vandaag er zeker ook aandacht aan besteden. Er gaat wel veel energie mee gepaard en is dat ook een reden waarom het minen meer weggelegd is voor groepen die zich geheel in gespecialiseerd hebben. Om de crypto overal met jou mee te kunnen nemen, kan er gebruik worden gemaakt van wallets. Die kan je digitaal met jou meevoeren en eenvoudig te gebruiken met behulp van jouw mobiel of kan er gekozen worden voor een hard wallet die nog altijd als het veiligst wordt beschouwd.

Cryptocurrency is dus ontstaan uit de gedachte om onafhankelijk van controlemechanismen ingesteld door Overheden en toonaangevende financiele instituten, de mogelijkheid te bieden voor een parrellel lopend betalingssysteem. Op Cryptobeginner.nl wordt je trouwens als goed op weg geholpen om ook deel te nemen aan de wereld van crypto en al haar mogelijkheden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: