Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van deposito

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een deposito is een spaarrekening waarbij het afgesproken bedrag pas vrijkomt op een vooraf afgesproken termijn. Gedurende deze periode ontvangt de persoon een vaste spaarrente over het bedrag. Er zijn meerdere soorten deposito’s. Tijdens de looptijd mag je geen geld opnemen of storten op de spaarrekening. Bij sommige banken mag je geld opnemen echter staat hier een fikse boete tegenover. Echter zijn er uitzonderingen waarbij de bank je de boete niet verplicht te betalen zoals bij een scheiding of arbeidsongeschiktheid.

Soorten deposito

Er zij verschillende deposito’s. Als eerste is er het spaardeposito ingericht als een spaarvorm, gepaard me een vaste looptijd en een vaste rente. De looptijd van een spaardeposito kan variëren tussen een aantal maanden en maximaal 20 jaar. Een termijndeposito is over het algemeen hetzelfde ingericht als een spaardeposito, echter is looptijd bij een termijndeposito van korte tijd. Deze spaarvorm kan geschikt zijn als je een bedrag voor een tijdje opzij wilt zetten, voor een bepaald doel. Denk hierbij aan een vakantie of een verbouwing.

Het grote voordeel van deze spaarvorm, is dat er in de tussentijd geen geld van deze rekening kan worden gehaald voor andere doeleinde tijdens de looptijd. Indien je in de looptijd toch aan je spaarrekening wilt komen, kun je kiezen voor een flexibel deposito. Echter is een flexibel deposito niet altijd handig, doordat veel banken een hoge boeterente opleggen bij het afnemen van het geld. Elke bank vult het flexibele deposito anders in, dus ben bewust van je keuze en informeer naar de voorwaarde per bank. Klantenservice Regiobank, kan je in contact brengen met diverse banken.

Zakelijk deposito

Voor iedere ondernemer is het zeer belangrijk om genoeg rendement uit je eigen geld te halen. Daarom kiezen veel ondernemers om een eigen spaarrekening te openen. Hier kunnen zij het bedrag neerzetten, dat zij momenteel niet nodig hebben. Indien deze ondernemers ook geld hebben die vanuit de onderneming komt en niet nodig is voor een langere tijd, dan kunnen zij ervoor kiezen om een zakelijke deposito te openen. Dit deposito werk ongeveer hetzelfde al een gewone deposito. Elke bank heeft eigen rentepercentages gekoppeld aan (zakelijke) deposito’s. Het kan zijn dan een bank voor de zakelijke deposito een hoger rentepercentage geeft. Dit kan echter per bank verschillen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Werk & Zakelijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: