Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van denigrerend

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
4.6
(20)

Denigrerend is een relatief negatief woord. Met het woord denigrerend beschrijf je iemands gedrag. Het staat namelijk voor neerbuigend en minachtend. Als iemand zich denigrerend gedraagt, vindt deze persoon dat hij boven de rest staat, hij is het belangrijkst en vindt andere mensen onbelangrijk en wellicht zelfs waardeloos. Deze persoon is vaak arrogant en asociaal bezig.

Denigrerend: Geen respect voor een ander

Iemand die zich denigrerend gedraagt heeft eigenlijk geen respect voor een ander. Qua gedrag kan je aan de volgende punten herkennen of iemand bezig is met denigrerend gedrag: vaak vindt zo’n persoon zichzelf heel belangrijk, heeft hij geen respect voor zijn medemens, negeert hij anderen die het niet waard zijn om tegen te praten, ontkent hij dat fouten en problemen bij hem liggen en uiteindelijk kan het zelfs veranderen in pestgedrag.

Denigrerend gedrag kan op meerdere niveaus plaatsvinden. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren binnen een bedrijf. Het komt regelmatig voor dat iemand een collega heeft die andere mensen als minderwaardig behandelt. Dit is vaak een stoorzender binnen een organisatie. Als iemand niet bereid is om goed onderling samen te werken en elkaar te respecteren als mens, is dit heel lastig. Maar ook op grotere schaal komt het voor. Denk bijvoorbeeld aan de kloof tussen rijk en arm. Zo zijn sommige rijke zakenlui denigrerend tegenover bijvoorbeeld een vuilnisman. Deze is waarschijnlijk laagopgeleid en doet vies werk, iets wat de zakenlui nooit zullen doen, oftewel in hun ogen is deze vuilnisman minder waard.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemmen telling: 20

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Taal
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: