Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van DECT

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De laatste jaren maken steeds minder mensen nog gebruik van een vaste telefoon. Toch bestaat de vaste telefoon nog wel. Maar willen we eigenlijk niet meer vast zitten aan een telefoonkabel. Als je liever niet meer gebonden zit aan een vaste kabel, dan kan je voor een DECT telefoon kiezen. Een DECT telefoon bestaat uit een hoofdstation met telefoon en losse draadloze telefoons. Het hoofdstation is wel verbonden aan een vaste telefoonkabels, maar de losse draadloze telefoons kan je overal mee naar toe nemen. Zo kan je de telefoon mee de tuin in nemen als het mooi weer is en je een belangrijk telefoontje verwacht.

Wat betekent DECT?

DECT zelf staat eigenlijk voor Digital Enhanced Cordless Telecommunication. Kortom een digitale draadloze telefoon. De telefoon werkt eigenlijk vergelijkbaar met onze smartphones. Ze zetten een digitaal signaal om in een gesprek tussen een ander toestel. Doordat de telefoons draadloos zijn hoef je niet meer in huis te blijven voor een belangrijk telefoongesprek. Dankzij de technologie van vandaag de dag staan DECT telefoons bekend om een uitstekende kwaliteit. Je hoort bijna nooit meer ruis en je hoort ook geen irritante storing meer van de wifiverbinding die je vroeger nog weleens hoorde. Via de BesteTester.nl kan je eigen DECT telefoon uitzoeken.

Nummerherkenning en voicemail

Tegenwoordig kan je een DECT telefoon aanschaffen met verschillende snufjes. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor nummerherkenning of voicemail. Dankzij nummerherkenning hoef je niet meer alle telefoonnummers uit je hoofd te leren. Je maakt zelf een nummerboek in de telefoon aan en hier zet je alle telefoonnummers in. Je ziet vervolgens met naam in beeld staan wie er belt of gebeld heeft. Nummerherkenning is ideaal als je een telefoontje gemist hebt. Naast nummerherkenning kan je ook een voicemail instellen. Handig als je niet thuis bent je graag wilt dat iemand een bericht achterlaat. Zo weet je of het noodzakelijk is om iemand terug te bellen.

Speciale DECT telefoons voor senioren

De meeste senioren hebben geen mobiele telefoon en vinden het soms lastig om de knoppen af te lezen. Er zijn speciale DECT telefoons voor senioren. Deze toestellen hebben eenvoudige knoppen die extra groot zijn. Zo kunnen senioren eenvoudig zelf een telefoongesprek voeren en iemand opbellen. Senioren toestellen kan je hier vinden inclusief een uitleg hoe ze eenvoudig van de toestellen gebruik kunnen maken. Je kan hierbij kiezen voor één toestel met hoofdstation of uitbreiden met verschillende toestellen.  Zo blijven ook senioren bereikbaar.

Check vooraf de aansluiting van de DECT telefoon

Voordat je een DECT telefoon aanschaft is het handig om de aansluiting te controleren. Als je bijvoorbeeld alleen een analoge aansluiting hebt is het wel handig dat je toestel hierop kan aansluiten. Het kan natuurlijk ook dat je graag wilt bellen via ADSL of dat je zelfs gebruik wilt maken van een VOIP verbinding. Dit laatste wordt veel gebruikt voor zakelijk digitaal bellen. Check vooraf welke toestellen hiervoor geschikt zijn. Je kan zo de beste DECT telefoon aanschaffen die past bij je wensen. Vergelijk gerust de verschillende toestellen voor je er één definitief gaat aanschaffen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: