Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van decaf

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Decaf is een afkorting van “decaffeinated coffee” oftewel cafeïnevrije koffie. Maar eigenlijk is dat niet compleet waar, want niet alle cafeïne is eruit. Maar liefst 97% van de cafeïne wordt verwijderd.

Wat opvallend is, is dat de mensen die decaf koffie drinken vaak genieten van de koffie en dus puur de smaak erg lekker vinden. De mensen die gewone koffie drinken zijn vaak geneigd koffie te drinken om gewoon een shot cafeïne binnen te krijgen.

Hoe wordt Decaf gemaakt?

Wat meestal gebeurd bij het maken van decaf koffie is het volgende. Koffiebonen worden geweekt in een mengsel van koolzuur en water. Door dit proces zijn er helaas wel smaakstoffen die verloren raken en dit komt door de koolzuurbubbels. De cafeïne wordt eruit gehaald door middel van een koolstoffilter. En door daarna het water weer te verdampen komen de smaakelementen weer in de koffiebonen terecht.

Is decaf gezonder als gewone koffie?

Het is algemeen bekend dat na het drinken van meer dan 2 kopjes koffie het ongezond is, omdat je dan een te grote hoeveelheid cafeïne binnen krijgt. Maar hoe zit het dan met decaf koffie? Het verschil is te verwaarlozen aangezien er nog steeds cafeïne in decaf koffie zit en het kan ook nog een negatieve invloed hebben op de bloeddruk. Pas wanneer je normaliter 5-7 kopjes koffie drinkt is het slim om de koffie te vervangen met decaf.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: