Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van de ‘i’ voor iPhone

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De iPhone bestaat inmiddels al 16 jaar. Deze populaire smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Toch werd de eerste iPhone pas in 2007 geïntroduceerd. Sindsdien heeft Apple hard aan de weg getimmerd om de populairste smartphone wereldwijd te worden. Met succes! Dagelijks gaan er duizenden iPhones over de toonbank. Elk jaar weer wachten Apple liefhebbers met smart op de nieuwste uitvoering. Inmiddels is de iPhone net zo gewoon als een tostiapparaat.

Toch zijn er nog altijd mensen die er nog nooit een in de handen hebben gehad. Laat staan dat ze de echte geschiedenis van de telefoon weten. Voordat je een iPhone 12 abonnement afsluit, is het natuurlijk wel goed om te weten wat je in huis haalt. Waar staat de ‘i’ voor iPhone bijvoorbeeld voor? Wat moeten we nog meer weten over bedenker Steve Jobs? In dit artikel vind je alles wat je moet weten.

iPhone

De ‘i’ was altijd al zichtbaar

Opvallend voor de apparaten van Apple is dat de ‘i’ altijd al zichtbaar is geweest. In 1998 werd hun eerste apparaat geïntroduceerd: de iMac. Een desktopcomputer waar vooral bedrijven mee aan de haal gingen. Later werd deze ook steeds vaker door de ‘gewone burgers’ gebruikt. Inmiddels is de iMac een van de populairste desktop computers, die nog altijd veel door mensen gebruikt wordt. Later volgden ook de iPod (2001), de iPhone (2007) en uiteindelijk de iPad (2010). De ‘i’ is dus altijd belangrijk geweest. Maar wat betekent dit?

Op de eerste plaats is het een duidelijk teken van Apple geworden. Het staat symbool voor het merk. Het toont direct aan dat deze apparaten bij Apple horen. Je zou dan ook denken dat de ‘i’ wel een hele speciale betekenis moet hebben. Toch blijkt dit in de praktijk een beetje tegen te vallen. Vorig jaar gaf Steve Jobs namelijk eindelijk antwoord op deze vraag en het antwoord heeft velen verrast.

Waar staat de ‘i’ voor?

Maar waar staat de ‘i’ dan voor? Vaak wordt er gespeculeerd dat het wel voor internet of misschien zelfs wel voor ik moet staan. Maar niets van dat alles blijkt te kloppen. Het is ook geen slimme marketingtruc om herkenbaarheid te genereren. Hoewel dat wel een bijkomend voordeel is geweest natuurlijk.

De ‘i’ is eigenlijk een verzamelletter voor vijf Engelse woorden die met deze letter beginnen. Dat wil zeggen: internet, individual, instruct, inform en inspire. Dat is nog eens informatie waar je mensen mee kunt verrassen als je jouw nieuwe iphone 12 zwart tevoorschijn tovert.

Opvallend genoeg heeft Apple de letter wel een aantal keer moeten laten vallen om juridische rompslomp te voorkomen. Dit gebeurde bijvoorbeeld met de Apple Watch en Apple TV. Het had logisch geleken als deze de iTV en de iWatch hadden geheten. Dit was echter niet mogelijk omdat er al soortgelijke producten werden verkocht onder die naam. Om te voorkomen dat hier een hele rechtszaak voor zou worden gehouden, heeft Apple besloten om de “i” in zijn handelsnaam te laten varen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: