Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van de goud-zilver ratio

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Goud en zilver worden al eeuwenlang gebruikt als betaalmiddel, zelfs nog voor het begin van onze jaartelling. De eerste beschaving die zilver gebruikte als betaalmiddel waren de Oude Grieken. De Egyptenaren gebruikte goud als eerste als betaalmiddel. Zilver heeft bijvoorbeeld naast het gebruik als betaalmiddel ook een industriële functie. Zilver is de beste elektronische geleider en wordt tegenwoordig veel gebruikt in elektronica en zonnepanelen. Omdat zilver zoveel gebruikt wordt voor elektronica is het edelmetaal steeds schaarser aan het worden. Om deze reden kan het interessant zijn om te investeren in dit multifunctionele edelmetaal.

Wat houdt de goud-zilver ratio in?

De goud-zilver ratio houdt de verhouding tussen goed en zilver bij. Dit wordt gedaan door de prijs van goud te delen door de prijs van zilver. Door dit te doen krijgen analisten een beeld van hoe duur of goedkoop zilver is ten opzichte van de prijs van goud.

De actuele zilverkoers

Zoals je hierboven al kon lezen heeft zilver ook een industriële functie. Door deze functie wordt zilver schaarser en heeft de actuele zilverkoers potentie om te stijgen.

Zilver heeft meerdere industriële functies, zoals geleider van elektriciteit en warmte. Verder wordt zilver vaak teruggevonden in betaalmunten, sieraden en bestek. Hierdoor is het edelmetaal interessant voor meerdere industrieën. De actuele zilverkoers wordt beïnvloed door verschillende factoren, net als de goudprijs.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van zilver?

De factoren die invloed hebben op de prijs van zilver zijn de dollarkoers, de wereldeconomie, geopolitieke invloeden, deflatie en vraag en aanbod.

Investeren in zilver

Zilver heeft een aantal voordelen vergeleken met goud. Zo is de zilverprijs stukken lager dan goud. Omdat zilver steeds schaarser wordt en vanwege de industriële functies kan het interessant zijn voor particulieren om in zilver te investeren. Het is mogelijk om digitaal te investeren in zilver via allerlei investeringsplatformen. Via deze platformen koop je zilver op papier en krijg je het niet fysiek. Het is echter ook mogelijk om fysiek zilver kopen in de vormen van baren of munten. De actuele zilverprijs, anno maart 2021 is € 21,- per Troy ounce. Honderd Troy ounce is 1 kilo zilver. Het is mogelijk om fysiek zilver en goud te kopen bij The Silver Mountain.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: