Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van de anti diefstal rugzak

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wereldwijd worden er jaarlijks meer dan 400 duizend pogingen gedaan. Er zijn dus veel zakkenrollers die de straten afstruinen op zoek zijn naar slachtoffers. Met name in de zomermaanden is dit het geval in de grote steden, al kom je ze ook tegen op boulevards en stranden. Natuurlijk zijn de meeste zakkenrollers het hele jaar door actief, dus je moet op je hoede zijn. Vaak zijn ze uit op je telefoon, portemonnee of zonnebril die in je Suit Suit tas zitten. Bij een handtas is dit enigszins moeilijk voor zakkenrollers, maar als je een rugzak gebruikt dan ben je echt kwetsbaar. Bij een tas van Matt and Nat op je rug heb je natuurlijk geen zicht op wat er gebeurt, want je hebt geen ogen in je achterhoofd. Een ervaren zakkenroller zal eenvoudig je rugtas openritsen en iets stelen terwijl jij het niet eens door hebt. Om dit te voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een anti diefstal rugzak, waarover je in dit artikel nog veel meer kunt lezen. 

Wat is een anti diefstal rugzak überhaupt?

Waarom heb jij een anti diefstal rugzak nodig? Nou, die vraag is heel simpel te beantwoorden. Ze maken het de zakkenrollers namelijk zo moeilijk mogelijk om de spullen uit je tas te stelen. Zo nu en dan is het zelfs onmogelijk, maar zo’n rugtas zorgt er ook zeker voor dat de dieven liever iemand pakken als slachtoffer die geen anti diefstal rugzak heeft. Dit is voor hen namelijk veel makkelijker. Een anti diefstal rugzak heeft een aantal eigenschappen om het de zakkenrollers zo moeilijk mogelijk te maken. Hierbij kun je onder meer denken aan verborgen ritssluitingen, die de dief dus eigenlijk niet kan zien. Ook kunnen ze geheime vakken hebben die met het blote oog helemaal niet te zien zijn. Bovendien is het materiaal snijbestendig. Er zit een speciale laag in de tas waar simpelweg niet doorheen gesneden kan worden. Daarnaast zijn er anti diefstal rugtassen met cijfersloten, zo kun je de ritssluiting vastzetten. Ook grenzen de vakken tegen je rug. De opening van de rugzak zal dus ook grenzen tegen je rug, waardoor het voor een zakkenroller onmogelijk is om het te openen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een anti diefstal rugzak?

Het grootste voordeel van een anti diefstal rugtas is natuurlijk dat ze het moeilijk maken voor een zakkenroller om je spullen te stelen. De ritsen en zakken zullen beveiligd zijn, waardoor niemand ze kan openen als je de rugzak draagt. Ook is het materiaal dus snijbestendig, terwijl het vaak ook nog eens waterafstotend is. Een ander voordeel van deze tassen is dat ze over het algemeen geschikt zijn als handbagage voor in het vliegtuig, al hangt dit natuurlijk van het formaat af. Zo’n rugzak heeft ook een paar nadelen. Zo is het niet alleen moeilijker te openen voor een dief, maar ook voor jou is dit lastiger. Daarnaast zal een anti diefstal rugtas ook net iets zwaarder zijn dan de normale exemplaren, wat natuurlijk komt doordat het iets meer gewicht heeft.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: