Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van cryptocurrency

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Het was de laatste paar weken en dagen ontzettend veel in het nieuws. De Bitcoin had een nieuwe hoogte bereikt, namelijk de 10.000 dollar. Veel mensen weten alleen nog niet helemaal wat de bitcoin is, laat staan wat de blockchain inhoudt. In dit artikel zullen wij jou alles vertellen over de cryptocurrencies.

Wat is een cryptocurrency?

Een cryptocurrency is een vorm van digitale valuta. Het is dan ook een soort van alternatieve munt. Als je het moet vergelijken is het ongeveer hetzelfde als digitale tokens in spelletjes. Deze munten worden gebruikt voor transacties en voor de handel. Er is echter een groot verschil tussen crypto en normale valuta zoals de Euro of Dollar. Crypto maakt namelijk geen gebruik van een bank, er zit dan ook geen tussenpersoon tussen jou en je geld. Dit wordt ook wel de Blockchain genoemd, alles gaat via een digitaal systeem waarbij alle transacties gecontroleerd worden. Fraude is op deze manier onmogelijk, iedereen kan namelijk op elk moment van de dag de transacties in de gaten houden. Er zijn steeds meer mensen die willen investeren in deze munt. Dit wordt echter door financiële bureaus afgeraden. Er zitten namelijk aardig wat risico’s aan verbonden. Zo wisselt de koers heel erg en sommige economen beweren dat de bitcoin lijkt op de tulpen bubbel. Zij waarschuwen er dan ook voor dat deze elk moment kan klappen.

Wil je nu toch wel bitcoin kopen dan zul je de volgende stappen moeten doorlopen. Ten eerste zul je via een internet site bitcoins moeten kopen. Hier zijn er aardig wat van maar in principe komen ze allemaal op hetzelfde neer. Wanneer je deze bitcoins hebt gekocht moet je ze op een soort van digitale portemonnee zetten. Hier kun je ze bewaren. Als je ze weer wilt verkopen kun je heel eenvoudig op dezelfde site de bitcoins weer omzetten naar normale valuta. Deze krijg je dan binnen een paar dagen op je rekening gestort. Maar houd wel in de gaten, deze vorm van investering is niet zonder risico. Het oude gezegde luidt dan ook: investeer niet meer dan dat je wilt verliezen.

Bron: https://cryptocointraders.org/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: