Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van cryptocurrency-handelsplatform

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Crypto-handelsplatforms zijn ruilplatforms die de uitwisseling van een digitale valuta tegen een andere mogelijk maken. Het kan ook gaan om de uitwisseling van een digitale valuta met fiatvaluta. De cryptocurrency-markt is de afgelopen jaren getuige geweest van de opkomst van nieuwe handelsplatforms. Cryptobeurzen werken vergelijkbaar met online makelaars, aangezien gebruikers fiatvaluta (zoals Euro’s) kunnen storten en die fondsen kunnen gebruiken om cryptocurrency te kopen.

Wat is cryptocurrency handel?

Cryptocurrency trading is het speculeren op cryptocurrency prijsbewegingen via een CFD trading account, of het kopen en verkopen van de onderliggende munten via een cryptocurrency handelsplatform als Bitsoft360.

Hoe werken cryptocurrency markten?

Cryptocurrency markten zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat ze niet worden uitgegeven of ondersteund door een centrale autoriteit zoals een regering. In plaats daarvan lopen ze via een netwerk van computers. Wel kunnen cryptocurrencies worden gekocht en verkocht via beurzen en opgeslagen in ‘wallets’.

In tegenstelling tot traditionele valuta bestaan cryptocurrencies alleen als een gedeelde digitale eigendomsregistratie, opgeslagen op een blockchain. Wanneer een gebruiker cryptocurrency-eenheden naar een andere gebruiker wil sturen, stuurt hij ze naar de digitale portemonnee van die gebruiker. De transactie wordt pas als definitief beschouwd na verificatie en toevoeging aan de blockchain via een proces dat mining heet. Dit is ook de manier waarop nieuwe cryptocurrency tokens meestal worden gecreëerd.

Wat is een blockchain?

Een blockchain is een gedeeld digitaal register van vastgelegde gegevens. Voor cryptocurrencies is dit de transactiegeschiedenis voor elke eenheid van de cryptocurrency, die laat zien hoe het eigendom in de loop der tijd is veranderd. Blockchain werkt door transacties vast te leggen in ‘blokken’, waarbij nieuwe blokken vooraan in de keten worden toegevoegd.
Blockchaintechnologie heeft unieke beveiligingsfuncties die normale computerbestanden niet hebben.

Netwerk consensus

Een blockchainbestand wordt altijd opgeslagen op meerdere computers in een netwerk – in plaats van op één locatie – en is meestal leesbaar voor iedereen binnen het netwerk. Dit maakt het zowel transparant als zeer moeilijk te wijzigen, zonder één zwak punt dat kwetsbaar is voor hacks of menselijke of softwarefouten.

Cryptografie

Blokken zijn met elkaar verbonden door middel van cryptografie – complexe wiskunde en computerwetenschap. Elke poging om gegevens te wijzigen verstoort de cryptografische verbindingen tussen blokken, en kan snel als frauduleus worden geïdentificeerd door computers in het netwerk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: