Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van crypto

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat betekent crypto?

Crypto- is een combinatievorm die als een voorvoegsel wordt gebruikt en “verborgen, geheim” betekent. Het wordt gebruikt in veel wetenschappelijke, medische en andere technische termen. Crypto- komt van het Griekse kryptós, dat “verborgen” betekent. Het woord crypt is ook van deze stam afgeleid.

Crypto wordt tegenwoordig ook veel gebruikt voor het benoemen van cryptovaluta. Een betaalvorm met encryptie (versleuteling). De bekendste hiervan is bitcoin, maar er zijn sinds de introductie van deze alternatieve, digitale betaalvorm vele andere cryptomunten ontwikkeld, deze noemt men altcoins (alternatieve munten), hierover vertellen we zo meer.

Wat is een cryptocurrency?

Cryptocurrency is een soort digitale valuta die bedoeld is om als ruilmiddel te dienen. Cryptocurrency is populair geworden met name nu Bitcoin de meest gebruikte alternatieve valuta is geworden.

Cryptocurrency spreekt veel mensen aan vanwege het feit dat het zonder centrale bank kan worden beheerd en daarom gaat het om geheimhouding en uitvluchten. Het spreekt aan vanwege het vermogen om waarde te behouden en niet te worden opgeblazen door centrale banken die geld willen bijdrukken. Het nadeel van cryptovaluta is dat ze erg speculatief zijn en erg in waarde kunnen wisselen. Het is daarentegen weer erg moeilijk om ze te vervalsen vanwege het blockchain ledger systeem dat de munt beheert. Een vervalsing wordt direct herkend en tenietgedaan.

Alternatieve munten

Dagelijks komen er nieuwe crypto projecten bij met elk hun eigen token of cryptomunt. Er zijn er nu al duizenden gecreëerd. Het is voor velen dan ook lastig te kiezen in welke projecten ze moeten stappen. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de ‘veiligere keuzes’ zoals bitcoin en Ethereum, die populair lijken te blijven. Er zijn echter ook andere valuta met potentie op veel groei.

Wat is Solana?

Solana is de snelste blockchain ter wereld en het snelst groeiende ecosysteem in crypto, met meer dan 400 projecten verspreid over DeFi, NFTs, Web3 en meer. Sinds de introductie is deze munt gestegen in de ranklijst op Coinmarketcap en is het nu een van de populairste valuta om in te investeren.

Wat is VeChain?

VeChain is een blockchain platform ontworpen om supply chain management en bedrijfsprocessen te verbeteren. Het doel is om deze processen en de informatiestroom voor complexe toeleveringsketens te stroomlijnen door het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Meer leren over cryptovaluta of de werking van de Blockchain? Op het internet zijn er legio cursussen en informatie te vinden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: