Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van computerhulp

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is computerhulp?

Onder computerhulp verstaan we alle werkzaamheden die uitgevoerd worden en uitleg die gegeven wordt om computers en andere elektronica goed en optimaal te laten werken.

Computerhulo kan de vorm aannemen van een bezoek ter plaatse of hulp op afstand via telefoon, e-mail, sms of instant messaging, online chat of zelfs bediening op afstand.

Waar veel grotere bedrijven gebruik kunnen maken van hun eigen technische ondersteuningsafdelingen voor het diagnosticeren en oplossen van computerproblemen, hebben kleinere bedrijven en particulieren daar niet de mogelijkheid voor. Zij kunnen zich wenden tot hulp via het internet of andere communicatiemethoden of kiezen voor computerhulp aan huis.

Computerhulp beslaat onder meer de volgende werkzaamheden:

  • Opschonen en versnellen de computer
  • Computerbeveiliging
  • Internetproblemen oplossen
  • Windows en Apple instellen
  • E-mail instellen
  • Virussen verwijderen
  • Instellen van koppeling tussen computer en randapparatuur (printers, etc.)
  • Computerles en tips aan klanten

Voordelen van computerhulp

Bewaar en herstel gegevens

Een computerhulp helpt het personeel om verloren softwarebestanden correct op te slaan en te herstellen. Computercrashes of het per ongeluk verwijderen van records kan leiden tot het verlies van essentiële gegevens. Een computerspecialist heeft vaardigheden op het gebied van gegevensherstel en -herstel.

Reparatie

Na verloop van tijd gaan de hardwarecomponenten van een computer kapot als gevolg van mechanische en elektrische slijtage. Een computerhulp heeft het technische inzicht om de fysieke onderdelen van een computer te repareren en zo weer optimaal te functioneren.

Bovendien kan een IT-technicus problemen oplossen en oplossingen vinden om deze storingen te verhelpen.

Nieuwe IT-oplossingen

Computerhulp is bekend met de nieuwste software en hardware IT-producten op de markt. Ze fungeren als een verbinding tussen de huidige technologie en uw bedrijf. Computerspecialisten gebruiken deze nieuwe technologieën in uw bedrijf en verhogen zo de productiviteit en efficiëntie van uw activiteiten.

Bespaar kosten

Een computerhulp kan het verlies van waardevolle gegevens voorkomen, computers repareren en nieuwe IT-oplossingen in uw bedrijf inzetten, waardoor de kosten worden verlaagd.

Het is meestal de eerste reactie om nieuwe apparatuur aan te schaffen zodra deze kapot gaat. Bij computerondersteuningsspecialisten betaal je echter de helft van de prijs voor reparaties en kan je langer met dezelfde hardware door gaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: