Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Cloud

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3
(1)

Wat is de Cloud?

De cloud bestaat uit servers in datacenters over de hele wereld. Overstappen naar de cloud kan bedrijven geld besparen en gebruikers meer gemak bieden.

Simpel gezegd is de cloud het internet, meer specifiek, alle dingen die je op afstand via het internet kunt benaderen. Wanneer iets in de cloud is, betekent dit dat het is opgeslagen op internetservers in plaats van op de harde schijf van jouw computer.

Waarom de cloud gebruiken?

Enkele van de belangrijkste redenen om de cloud te gebruiken zijn gemak en betrouwbaarheid. Als je bijvoorbeeld ooit een webgebaseerde e-maildienst hebt gebruikt, zoals Gmail, heb je al vaak gebruikgemaakt van de Cloud. Alle e-mails in een webgebaseerde dienst worden opgeslagen op servers in plaats van op de harde schijf van jouw computer. Dit betekent dat je toegang hebt tot jouw e-mail vanaf elke computer met een internetverbinding. Het betekent ook dat je jouw e-mails kunt herstellen als er iets met de computer gebeurt.

Laten we eens kijken naar enkele Cloud oplossingen.

Bestandsopslag: Je kunt alle soorten informatie opslaan in de Cloud, inclusief bestanden en e-mail. Dit betekent dat je toegang hebt tot deze dingen vanaf elke computer of mobiel apparaat met een internetverbinding, niet alleen jouw thuiscomputer. Denk maar eens aan Dropbox en Google Drive als opslagdiensten.

Bestanden delen: De Cloud maakt het gemakkelijk om bestanden met meerdere mensen tegelijk te delen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende foto’s uploaden naar een fotoservice in de Cloud, zoals Flickr die je deze vervolgens snel kan delen met vrienden en familie.

Back-ups maken van gegevens: Je kunt de cloud ook gebruiken om jouw bestanden te beschermen. Er zijn apps en software die automatisch een back-up van je gegevens naar de Cloud sturen. Als je computer dan ooit zoekraakt, wordt gestolen of beschadigd, kun je deze bestanden altijd nog vanuit de cloud terughalen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: