Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van claustrofobie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je zult er vast wel al eens van gehoord hebben, mensen die niet tegen kleine ruimtes of afgesloten ruimtes kunnen. Iemand die hier bang voor is heeft claustrofobie. De betekenis van claustrofobie is dus dat iemand bang is voor kleine ruimtes, die dan ook nog eens afgesloten zijn. Sommige mensen met deze fobie kunnen dus niet een in lift of durven zelfs niet de deur op slot te doen op de wc. Je wist vast wel al wat het betekent, maar er zit nog meer theorie achter. Als jij de echte betekenis uitgebreid wilt weten is deze blog zeer geschikt voor jou!

Kleine ruimtes of gesloten ruimtes?

Velen denken dat mensen met claustrofobie niet goed tegen gesloten ruimtes kunnen, maar eigenlijk is dit niet helemaal zo. Iemand die claustrofobie heeft is niet bang voor de isolatie zelf, maar eigenlijk gewoon wat er in die gesloten kamer zou kunnen gebeuren. Laten we het voorbeeld pakken met de lift. De meeste met claustrofobie durven niet in de lift. Dit is niet alleen maar omdat de lift klein en ‘op slot’ zit, maar ook omdat er van alles in zou kunnen gebeuren. De lift kan bijvoorbeeld in 1 keer naar beneden vallen. Het idee dat je niet zomaar er uit kunt gaan en dat het je bijna niet kunt bewegen en daar dus bang voor zijn is claustrofobie.

Symptomen

Als je claustrofobie hebt kan het zijn dat je van deze symptomen last hebt:

  • Je kunt zweten van angst
  • Je kunt trillen van angst
  • Je kunt hartkloppingen krijgen van angst
  • Je kunt duizelig worden van angst.
  • Je kunt gaan hyperventileren van angst
  • Je kunt het erg benauwd gaan krijgen van angst

Mocht je deze symptomen hebben wanneer je isolatie ervaart, dan kan het zijn dat je claustrofobie hebt.

Wat er aan te doen

Het is erg vervelend als je claustrofobie hebt. Het nare is dat dit best vaak kan voorkomen in het openbaar en dat je hier dus soms mee om zult moeten gaan. Natuurlijk kun je er wel aan werken en er misschien wel van af komen. Je zou kunnen praten over je angst met vrienden of familie, of in therapie gaan. Er bestaan ook handboeken voor claustrofobie, deze zou je ook kunnen lezen. Hier staat namelijk meer uitleg in over de herkomst ervan en hoe je er mee kunt om gaan. Uiteindelijk is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk toe geeft aan je angsten en ga de confrontatie aan. Neem kleine stapjes en leg de lat steeds hoger zodat je uiteindelijk aan kleine ruimtes kunt wennen. Vier elke kleine prestatie die je behaalt en blijf vooral doorgaan!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: