Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van chloordrijver

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Niets is beter dan in de zomer het zwembadje opzetten en lekker ronddobberen in het koele water. Het onderhouden van het zwembadje kost daarentegen wat werk. Een chloordrijver kan jou zo erg goedkoop op weg helpen met het schoonmaken van het water.

Wat is een chloordrijver?

Een chloordrijver is, zoals de naam al zegt, een paddenstoelvormige verspreider van chloor die drijft op het water. De drijver heeft een opening met een deksel aan de bovenkant waar je de chloortabletten in kunt stoppen. In de “stam” van de paddenstoel zitten kleine gaatjes die geleidelijk het water binnenlaten. Het water komt dan binnen de drijver in aanraking met de chloortabletten en neemt zo steeds een beetje van de tabletten mee het zwembad in. Zo zorgt de chloordrijver ervoor dat het chloor in kleine doseringen in het water kan oplossen.

Hoe gebruik je een chloordrijver?

Een chloordrijver heeft zelf niet veel onderhoud nodig. Onderzoek hoeveel liter water er in jouw zwembad gaat voordat je zomaar een paar tablets in de drijver stopt. Ga ervan uit dat bij een zwembad van minder dan 3000 liter, 1 tablet per 5 dagen voldoende is. Gaat er meer dan 3000 liter water in, dan zijn 2 tabletten per 5 dagen ideaal. Eén chloortablet is meestal 20 gram. Deze zijn goed voor opzet/opblaas baden. Ben je aan het kijken voor schoonmaaktabletten voor een groter ingebouwd zwembad, dan is het aangeraden om sterkere chloortabletten te gebruiken óf een ingebouwd filter te laten plaatsen.

Waar koop ik een chloordrijver?

Chloordrijvers zijn overal wel goedkoop te vinden. De tabletten zelf zijn daarentegen wat aan de dure kant. Veel mensen doen er daarom goed aan om de schoonmaakproducten, en dus zo ook de drijver en tabletten, te kopen met de aankoop van hun zwembad of jacuzzi. De meeste verkopers hebben namelijk vaak een zwembad aanbieding lopen, waar niet alleen de baden, maar ook de onderhoudsproducten in de korting zijn.

Andere opties voor onderhoud

Is de drijver toch niet iets voor jou? Dan zijn er nog vele andere opties voor het onderhouden van jouw zwembad of jacuzzi. Denk zo aan zandfilterpompen, automatische chloorverdelers en absorberende zwembadsponzen, filterbollen en nog veel meer!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: