Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van cateraar

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een cateraar?

Een cateraar is een beroep of een bedrijfstak waarbij je etenswaren en dranken kan bestellen.

Vaak kan je bij een cateraar alleen producten bestellen voor grotere groepen. Dit kan erg handig zijn voor bijvoorbeeld een bruiloft, verjaardag of jubileum. Ook voor zakelijke evenementen kan je catering bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een kerstborrel, meeting of nieuwjaarsfeest.

Het andere voordeel van een bestelling plaatsen bij een cateraar is dat zij ook een deel evenementen organisatie uit handen kunnen nemen. Zo leveren zij bediening voor als jij een bijeenkomst houd, kunnen zij de barren plaatsen en helpen zijn met het regelen van licht, geluid en bijvoorbeeld artiesten.

Diverse soorten cateraars

Er zijn diverse soorten cateraars die zich ieder specialiseren in een andere niche.

In-house catering:  Hier is de cateraar verantwoordelijk voor het onderhouden, aanvullen en het bemannen van een bedrijfsrestaurant, school of een locatie binnen in een verzamelijk gebouw.

Crew & Film catering: Hier is de cateraar verantwoordelijke voor de maaltijden voor een film crew, het personeel van een evenement, bijvoorbeeld beveiligingspersoneel.

Partycatering: De cateraar zorgt hier niet alleen voor de lekkere hapjes en drankjes tijdens feest, maar ook voor veel randzaken zoals, garderobe, barren, licht en geluid.

Bruiloft catering: Bij bruiloft catering wordt er gezorgd voor de gasten van een bruiloft. Vaak worden de dranken verzorgd voor de ceremonie en tijdens de receptie, wordt het bruidsdiner geregeld en doet de cateraar de partycatering voor het feest achteraf. Het is mogelijk dat een bruidspaar verschillende gespecialiseerde cateraars hiervoor kiest.

Traiteur: Een traiteur is een cateraar die producten klaarmaakt in zijn productieruimte en deze vervolgens verkoopt in zijn eigen winkel. Hier kan je dan kant en klare salades halen en gerechten die je zelf nog moet verwarmen. Vaak kiezen traiteur een eigen kookstijl. Zo heb je Italiaanse, Griekse en Franse traiteurs.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: