Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Cardano

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Cardano, of afgekort ADA, is een blockchain-platform voor changemakers, innovators en visionairs, met de tools en technologieën die nodig zijn om mogelijkheden te creëren voor zowel velen als weinigen, en positieve wereldwijde verandering teweeg te brengen.

Proof-of-stake blockchain platform

Cardano is een proof-of-stake blockchain-platform: het eerste dat is gebaseerd op peer-reviewed onderzoek en ontwikkeld door middel van evidence-based methoden. Het combineert baanbrekende technologieën om ongeëvenaarde veiligheid en duurzaamheid te bieden aan gedecentraliseerde toepassingen, systemen en samenlevingen.

Met een toonaangevend team van ingenieurs, bestaat Cardano om macht te herverdelen van onberekenbare structuren naar de marges – naar individuen – en een faciliterende kracht te zijn voor positieve verandering en vooruitgang.

Extreem schaalbaar en duurzaam

Dankzij Ouroboros kan Cardano aan wereldwijde eisen voldoen met minimale energievereisten. In tegenstelling tot andere blockchains heeft Cardano niet exponentieel meer energie nodig om de prestaties te verhogen en blokken toe te voegen. De balans tussen prestaties en duurzaamheid wordt bereikt door een combinatie van nieuwe benaderingen, waaronder multi-ledger, zijketens en parallelle transactieverwerking via staatskanalen met meerdere partijen.

Het netwerk breidt zich uit naarmate het aantal stake pools toeneemt, terwijl parameters worden ingesteld en aangepast om de aantrekkelijkheid van specifieke stake pools te meten. Dit is een netwerk dat deelname direct beloont. Cardano is ontworpen om ervoor te zorgen dat degenen die in het beste belang van het netwerk handelen, ook in hun eigen belang handelen. Dit verzekert de ontwikkeling van een gezond ecosysteem, en, op zijn beurt, de duurzaamheid, gezondheid en robuustheid van het netwerk, nu en in de toekomst. De combinatie van duurzaamheid en schaalbaarheid stelt Cardano in staat om de verwerkingscapaciteit te bereiken die nodig is om te voldoen aan de evoluerende eisen van wereldwijde systemen: financieel, logistiek, identiteit, maatschappelijk.

Smart Contracts

Cardano introduceert ondersteuning voor slimme contracten in 2021. Als een multifunctionele omgeving zal Cardano de ontwikkeling en implementatie van slimme contracten ondersteunen met programmeertalen als: Plutus, Glowe en Marlowe.

Top 10 cryptocurrency

Momenteel rankt ADA in de top 10 cryptomunten. Die top 10 is bepaald op basis van de marktcapitalisatie, waar munten met een grotere marktaandeel het hoogst ranken. Een andere populaire munt is XRP. Maar wat zijn de verschillen tussen beiden?

Het verschil tussen Cardano en XRP is dat Cardano een openbaar blockchainplatform is. Terwijl XRP een soort cryptocurrency is die eigendom is van Ripple, dat op zijn beurt een RTGS-systeem (Real Time Gross Settlement) is via welke overdracht van geld en fondsen plaatsvindt. Cardano heeft ook een cryptocurrency met de naam Ada.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: