Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van cadeaukaart

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een cadeaukaart?

Een cadeaukaart is een plastic pas die als betaalmethode gebruikt kan worden om aankopen te doen in (web)winkels, restaurants en andere locaties. Een cadeaukaart krijg je zoals de naam al aangeeft cadeau van iemand.

Een voorbeeld van een digitale cadeaukaart is de Bol.com cadeaukaart. Met die cadeaukaart kun je zelf een keuze maken uit 15 miljoen artikelen in de populaire webwinkel.

Synoniemen en verschillende eigenschappen

Synoniemen van cadeaukaart zijn cadeaubon of waardebon. Al is het officieel niet hezelfde als we over een kaart of bon spreken. Dat leggen we je nog even uit.

Er was namelijk altijd een nadeel aan cadeaubonnen.. Je moest het bedrag inééns besteden of was het restant dat je niet uitgaf kwijt. Het restant kon je niet terugkrijgen. Daarentegen heeft een cadeaukaart dit probleem niet, je kunt namelijk meerdere aankopen doen en vaak wordt het ook toegestaan om meerdere cadeaukaarten met elkaar combineren waardoor je gemakkelijk het bedrag precies kunt afrekenen. Het overige saldo blijft gewoon op de cadeaukaart staan.

Hoe ziet een cadeaukaart eruit?

Een cadeaukaart kent dezelfde afmetingen als die van een bankpas of klantenkaart. Dat maakt hem erg handzaam en gemakkelijk mee te nemen in een portemonnee. Stel je ziet iets moois in je favoriete winkel liggen? Dan kan je direct afrekenen!

Weet je niet goed wat je cadeau moet geven en wil je graag dat de jarige job zelf kan bepalen wat hij of zij wilt aanschaffen bij zijn of haar lievelingswinkel? Het geven van een cadeaukaart is dan het perfecte cadeau om te geven.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: