Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bureaufiets

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een fiets voor onder het bureau?

Een bureaufiets is een fiets die ontworpen is om te gebruiken terwijl je werkt. Het kan een eenvoudige machine zijn die je trapt, een fiets die je onder je bureau schuift, of een combinatie van fiets en bureau.

Blijf in beweging tijdens kantoorwerk

Er zijn veel manieren om in beweging te blijven terwijl je werkt: staand aan jouw bureau, met een loopbandbureau, met een fietsbureau, of met een los pedaalsysteem onder het bureau. Dit zijn pedalen die je onder je bureau kunt schuiven terwijl je op een gewone bureaustoel blijft zitten.

Bureaufietsen helpen je om je bloed te laten stromen en calorieën te verbranden terwijl je werkt. Daarnaast kunnen de pedalen ook de andere richting op gebruikt worden en ingezet worden voor armoefeningen. Artritispatiënten melden dan ook dat het de gewrichtspijn in hun armen en benen vermindert.

Verschillende soorten bureaufietsen

Als het gaat om fietsend werken, zijn er vele opties. Hier zijn de meest voorkomende types:

  • Wegneembare pedaalfiets voor onder het bureau – Dit is een aparte eenheid van jouw stoel en bureau. Het is in wezen een set pedalen, een basis, en een scherm. Deze zijn het meest kosteneffectief en werken met bijna elk bestaand bureau van standaard hoogte. Ze zijn zeer draagbaar en kunnen worden gebruikt wanneer u maar zit.
  • Fiets-stoelcombinatie – Fiets-stoelcombinaties zijn geweldig omdat het apparaat een zitplaats heeft, waardoor je zeer efficiënt kunt trappen en meer op een gewone fiets lijkt. Deze passen echter het beste bij een staand bureau vanwege de over het algemeen hogere zitpositie.
  • Fietsbureau – Dit zijn een alles-in-een apparaat waarmee je kunt werken en trappen. Denk aan een stationaire fiets met een klein werkoppervlak voor een computer. Als jouw budget het toelaat, is dit een bureaufiets een van de beste manieren om actief te blijven terwijl je aan het werk bent.

Heeft het nut een bureaufiets te gebruiken?

Ze stellen mensen in staat een lichte workout te doen terwijl ze werken, en voorkomen de problemen die kunnen ontstaan door langere perioden van inactiviteit. Ze zijn niet ontworpen voor een normale workout in de sportschool.

Ze kunnen je helpen gewicht te verliezen, maar je verbrand er niet zoveel calorieën mee als met een intensievere training op een gewone stationaire fiets. Ze zijn een goede aanvulling op workouts in de sportschool en het aanpassen van jouw eetpatroon.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: