Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van BTC

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Met alle ontwikkelingen op de cryptomarkt, is er weinig twijfel over de toekomst van Bitcoin. Dat staat wel in schril contrast met het begin toen Bitcoin in 2009 op de financiele markt zijn intrede nam. Het was voor velen nogal onbegrijplijk, dat een munt zonder enige mate van fysieke dekking en geen controlemechanismen voor Overheden, een lang leven beschoren zou zijn. Het werd echter een groot succes en is dat ook nog te zien aan de tientallen ander soorten cryptocurrency waar er nu een keuze uit te maken is.

Nog steeds in wat mysterie gehuld

Ondanks het ontwerp van Bitcoin is gebaseerd op de “ white paper “ van Satoshi Nakamoto, is het nog steeds niet duidelijk wie hij precies is. Er doen daarom allerlei geruchten de ronde over wie er nu werkelijk achter Bitcoin staat. Toen BTC in 2009 op de markt werd gelanceerd, was men er nogal sceptisch over. Het heel systeem is gebaseerd op computerkracht en daarom in alle opzichten virtueel te noemen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een centraal systeem, maar is het juist verspreid over een uitgebreidt netwerk van computers. Dat maakt controle en daarmee eventuele manipulaties onmogelijk. Bij het uitvoeren van transacties wordt alles eerst geverifieerd. Dat kan met behulp van gewone computers en wordt er daarbij gekeken naar de transactiegeschiedenis. Aan de hand daarvan kan er namelijk worden gekeken of het wel om een valide transactie gaat. Eenmaal de controle is doorlopen en de transactiegeschiedenis ook al is aangepast, wordt de informatie opgeslagen. Dat is ook het geval bij bitcoin kopen via Bitcoinexchangenederland.

Dat is maar de eerste stap

Alle transactiedata opgeslagen op computers wereldwijdt, dient echter wel verzameld te worden zodat alle data weer beschikbaar is voor andere gebruikers. Dit verzamelen is weggelegd voor de miners en maken die gebruik van speciale computers om middels het oplossen van complexe wiskundige formules, de informatie te verzamelen en in een blok samen te voegen. Zo een blok wordt dan toegevoegd aan de Blockchain. Het is deze Blockchain ook die blijft dienen als referentie van alle transacties en zorgt het tegelijk voor een unieke mate van verificatie die het voor fraudeurs onmogelijk maakt om valse Bitcoins in omloop te brengen. Omdat de hoeveelheid Bitcoin ook nog vast is, zal de waarde naar verwachting ook steeds toenemen. Dat is ook te merken bij ander soorten crypto zoals coinmarketcap. Er zijn altijd nog marktmechanismen die hun invloed blijven uitoefenen, maar staat het wel vast dat Bitcoin al niet meer weg te denken is binnen de financiele wereld.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: