Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bloggen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Het woord ‘blog’ of ‘bloggen’ is een term die niet meer weg te denken is vandaag de dag.
Je kunt een blog het beste omschrijven als een online artikel of een soort dagboek.
Een blog is dus enkel terug te lezen online. Niet in een tijdschrift of krant bijvoorbeeld. Al vinden veel mensen een papieren versie van een magazine of krant sowieso niet meer van deze tijd, maar dat is een ander verhaal. Heb je een goede, aantrekkelijke blog, dan kun je deze ook nog eens zien als marketingtool. Je kunt er namelijk meer bezoekers mee naar je website trekken.

Kenmerken van een blog

Een blog kan echt over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan en omvat meestal wel een (vorm van) persoonlijke noot of ervaring. Het is vaak een informatief en/of inspirerend artikel dat meerdere keren per dag of per week verschijnt. Een blog is vaak onderdeel van een website en in de blog wordt met regelmaat nieuwe informatie of een inspirerend artikel gedeeld. Voorheen zag men een blog vooral als een soort (reis) dagboek. Dat is tegenwoordig niet perse meer het geval. Een blog is uiteindelijk een overzicht van up-to-date berichten, wat aan moet sluiten bij de doelgroep.

Waar vind je blogs?

Blogs kun je terugvinden op verschillende websites. Bijvoorbeeld een blog over de persoonlijke ervaringen van een personal trainer op zijn of haar eigen website, een kok die nieuwe ervaringen deelt over het uitproberen van een nieuw gerecht of recept of bijvoorbeeld van een doe-het-zelf zaak over het testen van gereedschap of hoe het maken van een nieuwe schutting nu gaat met enkele vermelde tips. Het kan ook een blog op de website van een online magazine zijn. Afhankelijk van de doelgroep van het magazine is het onderwerp van de blog daar op afgestemd. Wil jij graag blogs schrijven? Bij All The Way Up zijn ze altijd op zoek naar goede bloggers!

Onderwerpen van blogs

Onderwerpen van blogs zijn erg uiteenlopend. Deze kunnen te maken hebben met of inspelen op nieuws wat op dat moment veelbesproken is, maar kan ook een persoonlijk karakter hebben, of politiek getint zijn, denk maar aan de verkiezingen als die er weer aan zitten te komen. Het gaat ook vaak over reizen of over onderwerpen die met kinderen te maken hebben, geschreven vanuit het perspectief van een ouder. Zolang de doelgroep maar aansluit bij het onderwerp en de inhoud van je blog.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: