Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Bitcoin mining

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De digitale valuta Bitcoin bestaat uit zogenaamde blocks, ofwel datablokken. Zo’n block bevat een deel of alle transacties van het Bitcoin netwerk. Ook bevat een block een referentie naar het vorige block en een extreem ingewikkelde rekensom. Deze som kan opgelost worden door te minen met een grafische kaart, ASIC of FPGA. Een Bitcoin miner zorgt ervoor dat je kunt beginnen met minen. Welke miner het eerste de oplossing van het block vindt krijgt een beloning. De beloning wordt uitgekeerd in Bitcoins, hoeveel dit er zijn is afhankelijk van het moment waarop de miner de rekensom oplost.

 

Als individueel kan je tegenwoordig amper rendabel Bitcoins minen. Daarom zijn er mining pools ontstaan. Dit zijn groepen om Bitcoins te minen, waardoor de kans op succes vergroot wordt. Voor het minen van Bitcoins is dus extreem veel rekenkracht en stroom nodig. Als je tegenwoordig rendabel wilt minen is een goede miner en een mining pool essentieel!

Blockchain

Het minen van Bitcoins doe je op de blockchain. Dit is een digitaal kasboek waar alle transacties van de cryptocurrency Bitcoin wordt vastgelegd. Als je Bitcoin software hebt draaien bewaar je altijd een kopie daarvan op de blockchain. De blockchain bestaat uit blocks, dit is eigenlijk een verzameling van goedgekeurde transacties. Elk nieuw block wordt gekoppeld aan de voorgaande om zo vervalsing in de keten te voorkomen.

Moeilijkheid

Het blockchain netwerk is dynamisch waardoor de rekenkracht automatisch wordt aangepast. Bij elke x-aantal gevonden blocks wordt de moeilijkheidsgraad aangepast. Worden blocks sne gevonden, dan zal de moeilijkheidsgraad (difficulty) omhoog gaan. Duurt het vinden van blocks lang? Dan zal de moeilijkheidsgraad hetzelfde blijven of omlaag gaan. Alle ontsleutelde blocks vormen één grote ketting doordat elk block refereert naar het vorige block. Om deze manier wordt vervalsing in de keten voorkomen en sluit de ketting goed op elkaar aan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: