Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bieropener

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is de betekenis van bieropener en wat kan je er mee doen?

Een bieropener of bierflesopener is een instrument om een flesje met een metalen kroon of dop te ontdoen. De meeste openers zijn gemaakt van ijzer en en kennen een uitsparing waar de dop op past. Door een opener als een hefboom langs de dop omlaag te duwen komt de dop vrij van de hals van het bierflesje.

Andere methodes om je flesje bier te open

Het kroontje van een bierflesje kan je op bijna ontelbaar veel verschillende manieren van het flesje krijgen. Vaak kan dit huis, tuin en keuken materiaal. Met name de aansteker was in het verleden zeer populair. Ook maken velen hun biertje open aan een sterk tafelblad of door het dopje langs een krat te duwen.

Gerelateerde termen met een andere toepassing

Een bieropener moet niet verward worden met een flesopener, ookwel kurkentrekker genoemd. Met een flesopener maakt men gekurkte flessen open, waar een bieropener het metalen dopje van een bierflesje van de fles af kan wippen.

Met een blikopener maak je daarentegen conservenblikken open. Deze opener zet je vast in het blik en draai je daarna een paar slagen aan het tandwiel rond om een blikken deksel van een blik af te halen, waarna het eten er uit te halen valt.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: