Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bier brouwen

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is bier brouwen?

Brouwen is de productie van bier door een zetmeelbron – veelal graankorrels, waarvan gerst de meest populaire is – in water te weken en de resulterende zoete vloeistof met gist te fermenteren.

Bier brouwen kan worden gedaan in een brouwerij door een commerciële brouwer, thuis door jou als thuisbrouwer, of door een verscheidenheid aan traditionele methoden, zoals gemeenschappelijk door de inheemse volkeren in Brazilië bij het maken van cauim. Het brouwen vindt plaats sinds rond het 6e millennium voor Christus, en archeologisch bewijs suggereert dat opkomende beschavingen, waaronder het oude Egypte en Mesopotamië, bier brouwen. Sinds de negentiende eeuw maakt de brouwerij-industrie deel uit van de meeste westerse economieën.

Ingrediënten bij het bier brouwen

De basisingrediënten van bier zijn water en een fermenteerbare zetmeelbron zoals gemoute gerst. Het meeste bier wordt vergist met biergist en op smaak gebracht met hop. Minder algemeen gebruikte zetmeelbronnen zijn gierst, sorghum en cassave. Secundaire bronnen (toevoegingen), zoals maïs (maïs), rijst of suiker, kunnen ook worden gebruikt, soms om de kosten te drukken, of om iets toe te voegen, zoals het toevoegen van tarwe om de schuimkraag van het bier te helpen behouden. Wil jij ook meer weten over een bierproeverij? Lees dan dit artikel

Bierbrouwproces

Stappen in het brouwproces omvatten mouten, malen, pureren, klaren, koken, fermenteren, conditioneren, filteren en verpakken. Er zijn drie belangrijke fermentatiemethoden: warm, koel en spontaan. Fermentatie kan plaatsvinden in een open of gesloten fermentatievat; een secundaire gisting kan ook plaatsvinden in het vat of de fles.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: